Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Burgemeester gaat koffie uitdelen tijdens Week tegen de Eenzaamheid

1 oktober 2021 om 18:53 Maatschappelijk

AMERSFOORT De trein en het station zijn bij uitstek plekken waar veel mensen samenkomen. Daarom houden ProRail, NS en een aantal gemeentes, waaronder Amersfoort, de campagne ‘Stel je voor.’ De insteek is om meer persoonlijk contact aan te moedigen, zodat niemand zich op een drukke locatie toch alleen hoeft te voelen. Op woensdagochtend 6 oktober gaat burgemeester Bolsius in het kader van de campagne koffie uitdelen op Amersfoort Centraal. 

,,De campagne is vrij eenvoudig: er worden twee kopjes koffie uitgedeeld. Eentje voor jezelf en eentje om uit te delen aan iemand die je niet kent. Of dat nou gepaard gaat met een kleine begroeting of een lang gesprek, de kleinste beetjes kunnen al zorgen voor een lichtpuntje bij de ander”, schrijft ProRail in een persbericht. De campagne valt samen met de Week tegen de Eenzaamheid, die op 30 september begonnen is. Deze week is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Harro Homan, regiodirecteur Randstad-Noord van ProRail, en Irma Winkenius, regiodirecteur Randstad-Noord van NS zullen samen met Bolsius en een barista de koffie gaan uitdelen tussen 9.00 en 10.00 uur. Daarnaast gaan ze in gesprek met reizigers. Ook inwoners van Amersfoort uit de omgeving van het station zijn welkom. ,,Het afgelopen jaar heeft iedereen gemerkt hoe belangrijk echt contact is. Als al onze reizigers wat vaker iemand aanspreken en echt het verhaal van iemand horen, kunnen we het verschil maken in de strijd tegen eenzaamheid”, aldus Winkenius. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie