Job Cremers
Job Cremers Margot Scheerder

15 jarige job cremers in hoofdrol rtl talent academy

31 mei 2018 om 23:00 lokaal Deel je nieuws

Musicaldroom wordt werkelijkheid

Een mooie hoofdrol in een landelijke musical. Komend weekend komt die droom uit voor 15-jarige Job Cremers uit Amersfoort.

In theater KAF in Almere staat hij in 3 voorstellingen van de musical Midzomernachtsdromen.

Deze eigentijdse bewerking van het welbekende verhaal van Shakespeare, vormt de eindvoorstelling van de RTL Talent Academy. Deze RTL Talent Academy is het ‘grotere broertje’ van de Telekids Musicalschool.

Alle leerlingen van alle (50) vestigingen van deze musical-opleiding staan ieder jaar 3 weekeinden lang op het podium naast professionele musical-sterren. Voor Job  is het dit jaar extra bijzonder want hij heeft één van de tiener hoofdrollen te pakken en is daarin te zien op het grote podium.

7  jaar geleden is Job gestart bij de Telekids Musicalschool. Na 3 jaar kwalificeerde hij zich voor de Topclub, waarin de meest talentvolle leerlingen samen extra lessen krijgen. Op basis van zijn leeftijd stroomde hij door naar TopClub “Next Stage”, de groep voor de oudste leerlingen van de musicalschool. Voor Job was het dit jaar raak: hij kreeg een hoofdrol als Jesse, deelnemer aan het Musicalkamp. Dit Musicalkamp is één van de 3 groepen waar het in het musicalverhaal om draait. Job:  “Ik vind het super tof om een van de hoofdrollen te hebben. We werken er hard aan met zijn allen om er een hele leuke musical van te maken.”

Bij de Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy krijgen de kinderen en jongeren in hun eigen leeftijdscategorie iedere week les in zingen, dansen en acteren. In de tweede helft van het schooljaar wordt er toegewerkt naar de grote eindvoorstelling in een aansprekend theater. Hierin komen alle leerlingen in een leeftijdscategorie samen in het theater om te beleven hoe het is om in een grote musicalproductie te staan. In de eindvoorstelling “Midzomernachtsdroom” komen in de totaalscenes maar liefst 120 kinderen gezamenlijk op het podium te staan met voor slechts een beperkt aantal kinderen een echte hoofdrol.

De RTL Talent Academy én de Telekids Musicalschool starten in september weer met lessen en kinderen kunnen dan weer instromen bij de mini’s (5-6 jaar) de kidsclub (7-9 jaar) of bij de teens (10-14 jaar). Daarnaast organiseert de musicalschool door het jaar heen diverse auditiedagen om direct in te kunnen stromen in een Topclub. Kijk voor meer informatie op www.telekidsmusicalschool.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie