Havik concert
Havik concert Gerda van Ekris

Het wordt weer genieten van Topmusici en aanstormend talent tijdens Havikconcerten 2018! 

31 mei 2018 om 14:41 lokaal Deel je nieuws

Op 15, 16 en 17 juni worden op de mooiste gracht van Amersfoort weer de jaarlijkse Havikconcerten gehouden. Topmusici en aanstormende talenten als de winnares van de Dutch Talent Award 2018, Diamanda La Berge Dramm, staan op het podium tijdens KeiHart Klassiek. Ook dit jaar is er weer een fantastisch programma voor jong en oud. 

Al jaren is het Havik Concert een begrip en een grote publiekstrekker in Amersfoort en omstreken. Ook het jonge publiek begint de weg naar het Havik steeds beter te vinden. Zo is er op de vrijdagavond een speciale mix van klassiek en improvisatie. Om 20:30 uur begint de Italiaanse pianiste Eloise Cascio met werken van Schubert en Ravel. Daarna treden violiste Diamanda La Berge Dramm en contrabassist James Oesi op. Zij spelen onder andere het opzwepende "Dance" van de Nederlandse componist Theo Loevendie. 

Zaterdag starten de jonge en getalenteerde leerlingen van Het VioolLab, Scholen in de Kunst, Utrechts Conservatorium en het orkest Flehite Sinfonietta om 13:00 uur. Op zaterdagavond is er een gevarieerd programma waaraan ook artiestiek leider Henry Kelder deel neemt. Hij speelt samen met de veebelovende violist Pieter van Loenen om 20:30 uur. Daarna spelen Pieter van Loenen and friends het bijzonder sfeervolle werk "Verklärte Nacht" van Schönberg. Om 22:30 uur is er onder de naam "Jazz meets Classics" een optreden van de fantastische Nederlandse Jazz zangeres Ilse Huizinga. 

Natuurlijk kunt u tijdens het concert genieten van een goed glas wijn. 

Zondag worden de Havikconcerten afgesloten met concerten van het Dudok kwartet, de winnaars van de Borletti-Buitoni trust award en operaster Karin Strobos. Ook zij treedt samen op met Henry Kelder. 

Reden genoeg om één of meerdere dagen dit gratis toegankelijke festival te bezoeken. 

 

Violiste Diamanda La Berge Dramm
Pianiste Eloisa Cascio
Contra bassist James Oesi
Zangeres Karin Stroobos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie