Start OldStars Walking Basketball
Start OldStars Walking Basketball Crackerjacks

Crackerjacks start met OldStars Walking Basketball

26 september 2021 om 21:21 Sport Deel je nieuws

Op dinsdag, 28 september 2021 is het dan eindelijk zo ver: we gaan nu echt beginnen met Walking Basketball in Gemeente Amersfoort. In 2020 twee keer uitgesteld vanwege de coronamaatregelen, maar nu kunnen we toch echt beginnen.

OldStars Walking Basketball is voor de 55-plusser die nog lekker in beweging en sportief met basketball bezig wil zijn. Het is een variant van basketball waarbij niet wordt hardgelopen maar wel wordt gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketball. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. OldStars Walking Basketball in Amersfoort is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, SRO en basketbalvereniging Crackerjacks.

OldStars walking basketball is onderdeel van OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds). Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen zoals ook OldStars walking football, OldStars walking handball e.a. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderen vriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal.

Fysiek en sociaal fit
Naast bewegen staat bij OldStars walking basketball ook het ontmoeten en sociaal contact centraal. Vanaf 28 september 2021 is Walking Basketball er elke dinsdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur in sporthal Zielhorst met inloop vanaf 16.30 uur. Na afloop van de training is er gelegenheid om in de kantine samen gezellig iets te drinken. Nadere informatie: walkingbasketball@crackerjacks.nl
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie