Frank van Zijl bij een van de persen waar er straks acht van op een rij staan.
Frank van Zijl bij een van de persen waar er straks acht van op een rij staan. Arnoud J Spaaij
Baan Dichtbij

Plek voor nieuwe medewerkers bij drukkerij Wilco

24 september 2021 om 09:00 Zakelijk

AMERSFOORT Snorrende drukpersen, repeterende inbindmachines en indrukwekkende stapels met boeken vormen samen de gonzende bedrijvigheid in de drukkerij van Wilco Boeken en Tijdschriften. Hier is sprake van boekdrukkunst moderne stijl.

Wilco is al sinds 1958 een echt Amersfoorts bedrijf. „De Wild en Companen was het toen nog”, vertelt algemeen directeur Frank van Zijl. ,,Wilco maakt boeken, atlassen, tijdschriften”, somt Van Zijl op. De productomvang is nog veel omvangrijker. „Hier in Amersfoort is de vellendrukkerij en wordt ingebonden. We maken een compleet product in harde band of pocket vorm”, zegt Van Zijl. „Drukken is altijd al een ambacht geweest en dat is, ook met onze moderne machines, nog steeds zo. Het menselijk oog is bepalend, de operator moet echt nog steeds gevoel hebben voor papier. Hier werken ook echt mensen die mooie dingen willen maken”, meent Van Zijl. Gemiddeld werken mensen achttien jaar bij Wilco. Dat geeft wel aan hoe goed de sfeer is. Mensen kennen elkaar ondanks de 300 collega’s verdeeld over drie ploegen. „We zijn een familiebedrijf waar de eigenaar ook op de werkvloer loopt. Onze medewerkers komen uit Amersfoort en omgeving. Mensen die trots zijn om hier te werken. Dat helpt ongetwijfeld mee aan de kwaliteit van onze producten.”

We hebben plek voor zo’n zestig medewerkers. Mensen die graag werken aan een echt ambachtelijk product. Die leiden we zelf op

De vestiging in Meppel gaat over twee maanden verhuizen naar Amersfoort. Daarvoor is een grote hal van 14.000 m2 verrezen. Van Zijl: „Alles wordt ingericht met de nieuwste techniek; acht nieuwe persen van Heidelberg zijn aangeschaft door Wilco.” Die machines moeten ook bediend gaan worden. „Ja, met de verhuizing van Meppel naar Amersfoort bieden we ook onze mensen uit Meppel een plek. Maar niet iedereen kon of wilde mee. We hebben in Amersfoort plek voor zo’n zestig medewerkers. Mensen die graag werken aan een echt ambachtelijk product. Die leiden we zelf op. Want we weten uit ervaring dat medewerkers graag binnen Wilco willen blijven.” Een opleiding bij Wilco is een specialistische opleiding. „We zijn een leerbedrijf en hebben onze eigen trainingen. Maar belangrijk in de opleiding is dat je een training ‘on the job’ krijgt. Je krijgt een buddy die je gelijk al in het werk begeleidt”, legt Van Zijl uit. „We zijn echt bereid als Wilco om te investeren in de mensen.”  

Interesse? Wilco biedt leuke banen met volop doorgroeimogelijkheden. Neem een kijkje tussen de vacatures en solliciteer vandaag nog. Kijk op de website: werkenbijwilco.nl voor meer informatie.

Contactgegevens: Wilco BV,
Vanadiumweg 9, 3812 PX Amersfoort
Tel: 088 1105500.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie