Zwemvereniging Hoogland staat voor breedtesport 'in de ruimste zin van het woord'.
Zwemvereniging Hoogland staat voor breedtesport 'in de ruimste zin van het woord'. Rinus van Denderen

ZV Hoogland ervaarde een ‘drukke, maar ook leerzame tijd’

17 september 2021 om 14:14 Overig

AMERSFOORT Eric Kalee en Mireille Lokhorst, respectievelijk voorzitter en algemeen bestuurslid van zwemvereniging zv Hoogland, zien ondanks de achterliggende moeilijke coronaperiode, de toekomst van de ‘Highlanders’ met veel vertrouwen tegemoet.

Huub van Aerssen

,,Al met al is het zwembad met tussenpozen bijna een jaar gesloten geweest en hebben we in die periode op het ‘ballonveld’ in Hoogland de watertraining omgezet naar landtraining”, aldus Kalee. 

,,Landtraining bestaande uit ‘sport en spel’-activiteiten gericht op het zwemmen, waarbij plezier in de uitvoering centraal stond. Daarnaast hebben we ook online trainingen kunnen aanbieden zoals onder andere fitnessoefeningen en een online pubquiz. Een prachtig initiatief dat vanuit de vereniging (leden) werd gelanceerd en waar veel belangstelling voor was. 

Toen de buitenbaden open mochten, hebben we veelvuldig gebruik kunnen maken van het bosbad in Putten. Al met al een drukke, ingewikkelde maar ook leerzame en inventieve periode”, vult Lokhorst aan. 

TOEKOMST Kalee en Lokhorst zijn voor wat betreft de toekomst van hun zwemclub uitermate optimistisch gestemd en stralen dat dan ook uit: ,,We hebben er alles aan gedaan om de vereniging zo goed mogelijk te laten doordraaien. Dat is op zich aardig gelukt ondanks de door corona opgelegde beperkingen.”

,,Alhoewel we vanwege de sluiting van het bad afgelopen periode niet of nauwelijks aan ledenwerving hebben kunnen doen, is het ledenaantal redelijk stabiel gebleven (circa 180 leden). Nieuwe leden zijn natuurlijk altijd van harte welkom en kunnen zich melden via de website www.zvhoogland.nl of info@zvhoogland.nl.”

DOELSTELLING ZV Hoogland is een vereniging waar het plezier in de sport voorop staat. ,,We werken vanuit een sociaal- maatschappelijke visie en zijn er voor alle doelgroepen. We staan voor breedtesport in de ruimste zin van het woord. Iedereen kan bij ons meezwemmen, van jong tot oud. Dat zijn belangrijke pijlers waarop onze vereniging draait. 

Naast het wedstrijdzwemmen, is er veel ruimte voor recreatief zwemmen en staat zoals eerder al aangegeven het plezier en het saamhorigheidsgevoel bij ons centraal. Onze sportvisie krijgt ook van buitenaf (SRO Amersfoort) veel ondersteuning, waar we erg dankbaar voor zijn”, aldus de slotwoorden van beide verenigingsbestuurders van zwemvereniging ZV Hoogland Eric Kalee en Mireille Lokhorst. 

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in De Stad Amersfoort verscheen.Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit in onze papieren kranten of digitale kanalen, staat media-adviseur Arnout Wagemans u graag te woord over de mogelijkheden: tel. 06-55706846, m.rodenburg@bdu.nl.
(Deze sportbijlage kwam tot stand in een samenwerking tussen BDU Media en SRO).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie