Columnist Joop de Keijzer.
Columnist Joop de Keijzer. Foto: Rinus van Denderen
Column

Meer mogelijk?

15 september 2021 om 12:15 Column

Er wordt langzamerhand steeds meer mogelijk maar altijd met dat voorbehoud, onder voorwaarden. Meerdaagse evenementen worden weer mogelijk onder voorwaarden. Geen anderhalve meter afstand en vaker coronatoegangsbewijs. 

Uw stukkiesschrijver, met rode jeukplekjes van die irritante rot rups, kijkt enorm uit naar het moment dat echt alles weer mogelijk is. Geen elleboog, geen boks, geen buiging. Wel een spontane schouderklop, knuffel, omhelzing of kusje, indien gewenst. Komt het openbare leven in Amersfoort weer volledig op gang. Welkom zijn op elk terras, gewoon gaan zitten en begroet worden door een lieve serveerster die na het neerzetten van onze consumptie vrolijk ‘geniet ervan’ zegt, hoe afgezaagd dat ook klinkt. 

Wat zou het mooi zijn als Muziekfestival ‘September Me’ in Flint stijf uitverkocht zou zijn. Het theaterrestaurant geen reserveringen meer aanneemt want er zijn geen tafeltjes meer beschikbaar. Wat te denken van ‘Flirting With The Blues’. Lekker mee blèren met andere bluesknakkers naast elkaar bij de pisbakken met nummers van bijvoorbeeld Tony Joe White, Eric Clapton of Muddy Waters vertolkt, door Emily H. & The Blues Explosion. Wie weet duikt tv-persoonlijkheid en ultieme bluesfanaat Johan Derksen nog op in Flint op 9 oktober. Geen kaartje meer te krijgen, wat zou dat kicken zijn voor de organisatie. 

Wat zou het heerlijk zijn als er een zwoele nazomernacht voorspeld wordt op 18 september tijdens de Nacht van de Literatuur in Bibliotheek Eemland. Luisteren met gesloten ogen naar poëzie van grote klasse. Na afloop een drankje met schrijver Tommy Wieringa of Auke Hulst en daarna tevreden zonder jas op de fiets naar huis. Is het, onder voorwaarden, mogelijk om me binnenkort te verheugen op een massaal bezocht Bockbierfestival 2021 in de Amersfoortse binnenstad op de Groenmarkt, Krankeledenplantsoen of bij Rock City Brewing op de Mijnbouwweg. 

Er is steeds meer mogelijk maar durven de organisatoren het ook aan. Is het financieel haalbaar, kan het mondkapje af, kan ik het bierglas heffen met andere liefhebbers zonder die anderhalve meter afstand en kan ik, wel zo makkelijk, vrij in en uitlopen bij de diverse festiviteiten en evenemententerreinen. Gaan knusse theatertjes De Lieve Vrouw, Fluor en theatercafé Observant weer probleemloos open met uitverkochte optredens. Kunnen onze stadsgidsen weer op pad, mogen Inge Vos en Harald Ket weer rondleidingen geven in hun zo kenmerkende oranje kleding. Kunnen ze met hun gezelschappen eindigen in Stadsbrouwerij De Drie Ringen (als ie eindelijk open gaat!) voor een welverdiend stadsbiertje. Mag café restaurant De Noot in Hoogland rekenen op drie dagen uitverkocht huis met ‘Heel Hoogland zingt Hazes’(10/11/12 dec.) en die onvergetelijke ABBA Tribute op 23 okt. Den Haag en OMT, maak een einde aan die knagende onzekerheid, laat ons eerdaags in huilen uitbarsten van vreugde! 

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie