Verkoop sociale huurwoningen aan banden
Verkoop sociale huurwoningen aan banden GL Amersfoort

Verkoop sociale huur aan banden

14 september 2021 om 09:56 Lokaal Deel je nieuws

De gemeente maakt prestatieafspraken met de Amersfoortse woningcorporaties, waarin staat wat de plannen voor het woningbeleid zijn. Vanavond staan de prestatieafspraken voor 2022-2023 weer op de raadsagenda. GroenLinks wil om te beginnen dat het college duidelijke afspraken maakt omtrent de verkoop van sociale huurwoningen.

“We willen de verkoop van sociale huurwoningen minimaliseren. Liefst zien we dat de corporaties helemaal geen sociale huurwoningen meer in de verkoop doen, maar als dat om financiële redenen niet haalbaar is, willen we dat het echt om een minimaal aantal gaat én dat deze woningen alleen naar particulieren kunnen gaan en niet naar opkopers,” aldus Youssef el-Messaoudi.

In de prestatieafspraken gaat het ook over het aantal nieuwe woningen dat de corporaties moeten realiseren. El-Messaoudi: “Nu worden die afspraken per corporatie gemaakt, maar dat is niet meer van deze tijd. Wij willen een gezamenlijke inzet, waarbij de corporaties onderling kunnen bepalen wie hoeveel en waar gaat bouwen. Dat geeft meer ruimte en vrijheid aan de corporaties om onderling de beste afspraken te maken.”

Eerder dit jaar kwam El-Messaoudi namens GroenLinks met de motie ‘Zet de raad in positie bij prestatieafspraken’, samen met een groot aantal andere partijen, om de raad meer te betrekken bij de voorbereiding van de prestatieafspraken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie