(Archieffoto ter illustratie).
(Archieffoto ter illustratie). Provincie Gelderland

DierenPark Amersfoort verhuist twee agressieve vrouwelijke wolven

10 september 2021 om 12:06 Dieren

AMERSFOORT (ANP) DierenPark Amersfoort is op zoek naar een ander onderkomen voor twee vrouwelijke wolven. Ze zijn te dominant en niet meer te handhaven in de roedel die in de Amersfoortse dierentuin verblijft. Het park denkt dat het agressieve gedrag van de twee vrouwtjes ook de hoofdoorzaak is geweest van de ontsnapping van twee mannetjeswolven eind augustus. 

Eén van die wolven overleed na de ontsnapping aan hartfalen. De andere raakte zwaargewond maar maakt het nu goed, aldus een woordvoerder van het park.

De ontsnapte wolven hadden de laagste rang in de roedel. Ze zijn zo in de stress geraakt, dat ze in een ‘adrenalinerush’ het hek konden ontwrichten. Het park legt nu een extra betonlaag aan onder het hek rondom het wolvenverblijf, zodat het ondergraven niet nog eens kan gebeuren, zegt de woordvoerder. Totdat dat karwei klaar is, verblijft de roedel in een aparte, voor het publiek niet zichtbare ruimte.

De twee wolvinnen zitten in aparte verblijven en mogen niet meer bij de vijf wolven komen die nu de roedel vormen. De groep is volgens het park zo ontwricht geraakt door de gebeurtenissen dat er meteen gevechten zouden uitbreken als de wolvinnen weer bij de andere wolven komen. De twee ontsnapte wolven hadden ook bijtwonden, die mogelijk tijdens een aanval zijn ontstaan. Ze sloegen op de vlucht toen er ook nog eens bouwherrie in de buurt van hun verblijf uitbrak. ,,Dat was de druppel die de emmer deed overlopen”, aldus de woordvoerder.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie