Afbeelding
Foto: Shutterstock

Maak je nuttig voor de gemeenschap als handhavingsjurist

6 september 2021 om 11:59 Partnercontent

Ben je een gemotiveerde professional en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Of heb je recent een HBO-opleiding of een studie aan de universiteit afgerond? Als jij op zoek bent naar een baan waarmee je je nuttig kunt maken voor de gemeenschap, heeft Joinuz veel mooie gemeentebanen voor je beschikbaar. De opdrachtgevers van deze eigenzinnige detacheringsorganisatie hebben dringend behoefte aan gemotiveerde professionals. Je kunt er dus van op aan dat jouw inzet op waarde wordt geschat en wordt gewaardeerd, bijvoorbeeld als je via Joinuz aan de slag gaat als handhavingsjurist bij de gemeente. Wil je weten of deze baan jou op het lijf geschreven is? Lees dan snel verder.

Wat zijn de taken van een handhavingsjurist?

• Controleren op de naleving van wet- en regelgeving;
• Deelnemen aan handhavingsacties;
• Afwikkelen van het handhavingsproces;
• Ondersteunen bij het opstellen van analyses en verslagleggingen;
• Adviseren bij de totstandkoming van beleid;
• Vertegenwoordiging bieden bij bezwaar- en beroepsprocedures.

Juridisch handhaven

In de basis houdt een handhavingsjurist zich bezig met het controleren op de naleving van wet- en regelgeving. Meestal is dat op het gebied van bestuursrecht en gaat het om het juridisch handhaven op het gebied van Bouw- en Woningtoezicht, APV, Milieu en Openbare Orde en Veiligheid. Aansprekende voorbeelden zijn het aanpakken van onderhuur, illegale hotels, hennepkwekerijen en criminele spookburgers. De werkzaamheden van een jurist handhaving kunnen bestaan uit activiteiten zoals: het uitbrengen van advies, het zorgen voor de afwikkeling van het handhavingsproces, deelnemen aan (stedelijke) handhavingsacties en het bieden van ondersteuning bij het opstellen van uiteenlopende analyses en verslagleggingen.

Daarnaast adviseert een handhavingsjurist bij de totstandkoming van beleid, houdt hij toezicht op de afhandeling van klachten en vertegenwoordigt hij de gemeente of een andere overheidsorganisatie bij bezwaar- en beroepsprocedures.

Gemeentelijke ervaring

Ben jij bevlogen, beschik je zowel schriftelijk als mondeling over goede communicatieve vaardigheden, durf je kritisch te zijn naar de werkzaamheden van collega’s en toon je graag initiatief? Dan is de functie van handhavingsjurist geknipt voor jou! In het bijzonder als je de opleiding HBO Rechten of de wetenschappelijke opleiding Rechtsgeleerdheid hebt afgerond, bij voorkeur met een specialisatie richting het staats- en bestuursrecht. Daarnaast heb je minimaal zes maanden gemeentelijke ervaring die je eventueel hebt opgedaan op een leerarbeidsplaats of via een stage. Goed om te weten, is dat Joinuz je detacheert als je ervoor kiest om bij deze organisatie te gaan werken. Detachering bij de overheid houdt in dat je in dienst treedt bij Joinuz en dat die je uitleent aan een bepaalde opdrachtgever. De opdrachtgevers bevinden zich in Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie