Amersfoort heeft vanaf nu ook haar eigen strooigoed om de geboorte van een nieuw Amersfoortertje te vieren
Amersfoort heeft vanaf nu ook haar eigen strooigoed om de geboorte van een nieuw Amersfoortertje te vieren BLUR your life

Lokale ondernemer introduceert Amersfoortse muisjes

2 september 2021 om 15:26 Zakelijk

AMERSFOORT Een geboorte moet gevierd worden; in Nederland gebeurt dit met de eeuwenoude traditie van beschuit met muisjes. Blauw of roze? Vanaf vandaag worden hier Amersfoortse muisjes aan toegevoegd. Dit nieuwe lokale strooigoed heeft de vertrouwde anijssmaak, maar kenmerkende kleuren van de Amersfoort; rood en wit en draagt de naam Amersfoortse Stadsgenootjes.

In de ‘meest gemiddelde stad van Nederland’ kan vanaf nu de komst van een klein Amersfoortertje in stijl worden gevierd met beschuit met muisjes in de kleuren van de stad Amersfoort. En dat komt goed van pas tijdens deze corona-geboortegolf.

,,We verwelkomen jaarlijks gemiddeld ruim tweeduizend nieuwe Amersfoortertjes en vinden het dan ook erg leuk dat we in Amersfoort nu elke geboorte in stijl kunnen vieren met de Amersfoortse Stadsgenootjes”, zegt Sanne Vermeulen, initiatiefnemer van de Amersfoortse muisjes en eigenaresse van de Amersfoortse conceptstore BLUR your life.

We smeren maar liefst 60 miljoen beschuitjes per jaar. Sinds de geboorte van prinses Beatrix in 1938 hebben we dit als volk collectief omarmd. Bij de komst van een jongetje kan kraamvisite rekenen op blauwe muisjes en bij een meisje op roze muisjes. 

De Amersfoortse Stadsgenootjes hebben de vertrouwde anijssmaak, maar zijn glutenvrij en veganistisch en zijn verpakt in een nieuw jasje. In Amersfoort zijn ze vooralsnog exclusief verkrijgbaar bij conceptstore BLUR your life. Ze zijn online te bestellen via www.stadsgenootjes.nl.


‘We verwelkomen jaarlijks gemiddeld ruim tweeduizend nieuwe Amersfoortertjes.’ - Foto: BLUR your life

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie