Logo
Logo StartbaanRun

StartbaanRun 7 november 2021

2 september 2021 om 12:50 Sport Deel je nieuws

De Rotary Amersfoort en de Amersfoortse atletiekvereniging Altis organiseren ook dit jaar weer op 7 november onder de naam StartbaanRun de jaarlijkse prestatieloop op Park Vliegbasis Soesterberg. Natuurlijk alles nog onder voorbehoud van de dan geldende Coronaregels. De opbrengst gaat net zoals vorige jaren naar een goed doel.

Deelnemers aan vorige edities hebben kunnen ervaren hoe uniek een loop is door het natuurgebied en over de voormalige vliegbasis Soesterberg. Dit jaar een nieuw parcours, nog mooier en nog sneller. 

De lopers starten bij shelter 611 om vervolgens lopen over de startbanen langs de kerosineheuvel en weer 4 km over de startbanen richting de finish. Totaal 7 km startbaan om over te rennen, hoe mooi kan dat zijn? Er kan worden deelgenomen aan een wedstrijd over 5 en 10 km. Ook voor de kinderen zijn er twee verschillende runs, 1000 m voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en 1500 m voor de 10 t/m 12 jarigen.

De StartbaanRun begon 13 jaar geleden op een operationele veld van de Koninklijke Luchtmacht, maar de Luchtmacht heeft inmiddels plaats gemaakt voor het natuurgebied van Het Utrechts Landschap. De straaljagers zijn verdwenen, maar de geschiedenis is nog steeds zichtbaar en voelbaar.

Er kunnen maximaal 1000 lopers deelnemen aan een wedstrijd over een gecertificeerd parcours op de 5 of 10 km.

Meer informatie en inschrijven op: www.startbaanrun.nl

Vanwege het succes van de vorige editie zetten wij wederom onder het motto “Jouw doel, Jouw tempo” voor de deelnemers op de 10 km zogenaamde “hazen” in voor het realiseren van een persoonlijk doel.

Race director Hans Koele van atletiekvereniging Altis: “We hebben een mooi en snel parcours. Wij bieden met de hazen de mogelijkheid om jouw PR te verbeteren. Genoeg reden dus om mee te doen aan deze bijzondere loop en je in te schrijven om je persoonlijke op de 10 km doel te behalen. Door mee te doen draag je bij aan het mooie goede doel. Ruim 80% van het inschrijfgeld gaat daar naar toe.”

De loop wordt uitsluitend met vrijwilligers georganiseerd en is gesponsord door verschillende bedrijven. Hans Beukers van Rotary Amersfoort: “Ook dit jaar willen we onze aandacht op kinderen en jongeren dichtbij richten. Zij verdienen het dat we voor hun ons best doen om wederom een mooi bedrag op te halen.” Deelnemers kunnen bij inschrijving ook nog extra bijdragen aan het goede doel.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie