Het tekenmoment: Rob Jansen (Heilijgers), Ton van de Klok (KlokHolding), notaris Patrick van Beek en Arjan van Asselt (Heilijgers).
Het tekenmoment: Rob Jansen (Heilijgers), Ton van de Klok (KlokHolding), notaris Patrick van Beek en Arjan van Asselt (Heilijgers). Hans Barten

Heilijgers overgenomen door KlokHolding

1 september 2021 om 10:35 Zakelijk

AMERSFOORT Met terugwerkende kracht is bouwende ontwikkelaar Heilijgers uit Amersfoort per 1 januari onderdeel van KlokHolding. Eigenaren Arjan van Asselt en Rob Jansen hebben maandag 29 augustus de aandelen van Heilijgers Beheer overgedragen aan KlokHolding. 

Beide heren blijven in de directie. Heilijgers is naast KlokGroep en Novaform het derde ‘merk’ onder de holding. Heilijgers zal, evenals KlokGroep en Novaform, als zelfstandige organisatie blijven opereren.

Arjan van Asselt en Rob Jansen: ,,Een overname van Heilijgers door KlokHolding biedt duurzame strategische kansen voor Heilijgers, onze 110 medewerkers en onze klanten. Heilijgers staat sterker met een organisatie als KlokHolding die dezelfde waarden en uitgangspunten hanteert in het ondernemen. De innovaties in betaalbaarheid, verduurzaming, circulariteit en industrieel bouwen gedijen beter op grotere schaal. Daarnaast vergen grotere en complexere gebiedsontwikkelingen ook nog eens veel vermogen. Doordat we nu onderdeel van KlokHolding zijn, biedt dit ons meer mogelijkheden.”

Toezichthouder ACM heeft inmiddels toestemming gegeven voor de overname. Beide partijen hebben een goed gevulde orderportefeuille, waardoor de gezamenlijke omzet in 2021 ruim boven de 300 miljoen uit zal komen.

KLOKHOLDING KlokHolding is een familiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring en probeert met 230 medewerkers grote (huisvestings)vraagstukken goed in te vullen. In 2020 behaalde KlokHolding een omzet van 242 miljoen met een brutoresultaat van 14,7 procent.

HEIJLIGERS Heilijgers revitaliseert en verduurzaamt kantoren, renoveert en verduurzaamt woningen en realiseert een substantieel deel woningontwikkeling met een eigen betaalbaar woningconcept dat geschikt is voor corporaties, ontwikkelaars en beleggers. Daarnaast werkt het aan de innovatie van PS-woningen en een 3D Betonprinter in het consortium De Huizenprinters. Heilijgers boekte in 2020 met 110 medewerkers een omzet van 70 miljoen met een brutoresultaat van 6 procent.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie