Start oogstseizoen feestelijk gevierd bij Eemstadboerderij

29 mei 2018 om 09:58 lokaal Deel je nieuws

Op 19 mei is het oogst seizoen van de Eemstadboerderij in Vathorst feestelijk van start gegaan. Zaterdag 19 mei konden mensen langskomen voor de maandelijkse open dag, dit keer met een proeverij van groentegerechtjes, rondleidingen over de tuin en activiteiten voor kinderen zoals bloemen zaaien en een insectensafari. Wij telen de groente nl. op biologische wijze, wat betekent dat bijen en insecten bij ons voedsel vinden en een veilige haven: een klein stukje land met een grote biodiversiteit!


De Eemstadboerderij organiseert meerdere open dagen per jaar, waarbij je kennis kunt maken met de tuin, het tuinteam, én allerlei lekkers, vers van het land! Nu kon er geproefd worden van allerlei kruiden en salade gewassen, en konden ook de eerste thee kruiden uitgeprobeerd worden. De volgende open dag 16 juni wordt een echt smulfeest. Er zijn dan verse tuinbonen, peultjes, kapucijners en sugar snaps en zongerijpte aardbeien. En wie weet kun je dan een bos bloemen plukken van het zaadmengsel van de gemeente, dat we hebben gezaaid voor meer bijenvoedsel in de stad. Kinderen kunnen 16 juni o.a. luisteren naar het verhaal ‘Benji en de giga grote pompoen’ en zelf iets zaaien en mee nemen.


De afgelopen weken is een mengsel van inheemse bloemen door kinderen gezaaid. Dat zal niet alleen een prachtige omlijsting geven van de tuinderij, maar ook een goede leefomgeving voor bijen en andere insecten! Dat is hard nodig, want er zijn er steeds minder bijen, terwijl die beestjes zo belangrijk zijn voor de bevruchting van onze gewassen! Wat voor beestjes er te vinden zijn, gaan we ontdekken tijdens de insecten safari.


Op 18 en 19 mei is het zomer oogstseizoen geopend en konden de tassen weer gevuld worden. Het eerste oogstaandeel van 2018 bevatte o.a. verse meiraapjes, slamix, kruiden, rabarber, paksoi en snijbiet. Ook eens proberen? Neem een proefaandeel, en kom eens kijken op de tuin. We zijn elke vrijdag en zaterdag tussen 10 en 16 uur open voor publiek en dan kun je zien hoe we de boer dichter bij de buurt brengen.

 

Ook mensen die een eigen moestuin te veel werk vinden maar er wel van houden af en toe te tuinieren, zijn van harte welkom. Mail naar eemstadboerderij@gmail.com


De volgende open dag is zaterdag 16 juni van 14.00 tot 17.00. Tot ziens op de Eemstadboerderij!

Je vindt de Eemstadboerderij aan de Koningsbergerweg, rotonde 11 in Vathorst / Hooglanderveen, achter de Citroen garage. www.eemstadboerderij.nl

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie