Afbeelding
Het Nieuwe Eemland

Het Nieuwe Eemland wint nationale schoolhockeycompetitie

23 mei 2018 om 10:33 Sport/sport

AMERSFOORT Het team Meisjes-Jong van Het Nieuwe Eemland (HNE) is in haar eigen categorie Nederlands Kampioen schoolhockey geworden. De zestiende editie van de landelijke schoolhockeycompetitie werd vrijdag 18 mei afgerond met een mooie finale op de hockeyvelden in Het Amsterdamse Bos.

Sinds 2003 organiseert de KNHB een hockeycompetitie voor scholen in het voortgezet onderwijs. In de maand april vinden de regionale voorronden plaats. Deze wedstrijden worden gespeeld bij verenigingen uit de betreffende regio. De winnaars van deze voorronden worden uiteindelijk uitgenodigd voor de landelijke finale in mei in Amsterdam.

Tijdens de voorronden wist het HNE-team, net als vorig schooljaar, dertien andere schoolhockeyteams achter zich te laten. Zij kreeg hierbij slechts één enkel tegenpunt te verwerken. Afgelopen vrijdag stonden er nog eens vijftien andere teams te trappelen om de beker mee naar huis te mogen nemen.

Doordat de HNE-meiden weer even moesten inkomen samen, werd de eerste poulewedstrijd tegen het Lek en Linge College uit Tiel nipt verloren. De twee daaropvolgende wedstrijden moesten gewonnen worden om als tweede te kunnen eindigen in de poule en zo door te kunnen stromen naar de kwartfinales. Gelukkig lukte dit en wisten de meiden zonder enig verder tegendoelpunt zelfs tot de finale door te dringen, welke gespeeld werd in het Wagener Stadion. Tijdens deze finale, welke eveneens tegen het Lek en Linge College uit Tiel gespeeld werd, ontstonden er aan beide kanten mooie kansen, maar na twee keer een kwartier spelen was de stand 0-0. De wedstrijd moest worden beslist met shoot-outs. Ook hierbij ging het gelijk op, tot keepster Sophie van der Most van HNE de laatste bal wist te stoppen. De meiden mogen zich met trots het eerste kampioensteam noemen dat Het Nieuwe Eemland heeft gekend. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie