Amersfoort op de kaart van Jacob van Deventer
Amersfoort op de kaart van Jacob van Deventer piet franssen

Wandelen met de neuw omlaag!

30 augustus 2021 om 14:38 Lokaal Deel je nieuws

Onlangs is een herziene versie verschenen van Onder ons, de archeologische wandeling door de binnenstad van Amersfoort. In een ruim uur kunt u kennismaken met de belangrijkste hoogtepunten van de onzichtbare geschiedenis van de binnenstad. Het stramien van de folder is gehandhaafd, maar zowel de route, tekst en foto’s zijn vernieuwd. De wandeling begint nu aan het Havik, de plek waar de oudste haven van Amersfoort lag, en eindigt bij het CAR aan de Westsingel 46. Daar is - als het weer mogelijk is in verband met corona -  iedere woensdag van twee tot halfvijf een permanente tentoonstelling over de archeologische geschiedenis van Amersfoort te zien. 
De folder met de wandeling is gratis af te halen bij het VVV, het kantoor van de Waterlijn, de Bibliotheek aan het Eemplein, boekhandel Veenendaal en natuurlijk als dit weer open is bij het Centrum voor Archeologie Amersfoort. Hij is trouwens ook als pdf te downloaden via https://archeologischcentrum.nl/2020/04/24/wandelen-door-de-binnenstad/.
Onder ons is tot stand met subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie en de Stichting Archeologie Amersfoort (http://www.stichtingarcheologieamersfoort.nl/), die zich ten doel stelt het werk van de Amersfoortse archeologen te ondersteunen.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie