my mothers duet
my mothers duet l.verkaaik

Stadsdichter van Amersfoort Jacques de Waart opent expositie: ‘Ter Ere Van’

27 augustus 2021 om 14:56 Lokaal Deel je nieuws

De Nederlandse Kring voor Beeldhouwers (NKvB) heeft weer een eigen, centraal gelegen, onderkomen. Vanaf 1 juli 2021 zal gebruik worden gemaakt van de locatie bij HAZART-kunststichting in Soest (Pimpelmees 3, 3766 AX, Soest).

 De NKvB, opgericht in 1918 als een echte beeldhouwers vereniging, is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke kunstenaarsvereniging van zo’n 120 ruimtelijk werkende kunstenaars met een enorme diversiteit aan technieken.

Niet alleen de locatie is nieuw, ook de interactie met publiek zal een grotere rol gaan spelen de komende tijd. De programmering zal uitdagend zijn waarbij het publiek de kans krijgt actief te participeren in de activiteiten.

Elke twee maanden zal een nieuwe expositie worden ingericht waarbij daarnaast samenhangende projecten, door de deelnemende kunstenaars, al dan niet in samenwerking met het publiek, worden uitgevoerd. Hierbij kan ook gedacht worden aan lezingen en workshops, vormgeven aan de dans, de verhalen verteller geportretteerd, kunstenaars gesprekken.

De kunstenaars zijn veelal zelf aanwezig, hun werk makend, samenwerkend, confronterend, elkaar bevragend, in gesprek gaand met elkaar, al dan niet in aanwezigheid van het publiek , of zelfs in samenwerking met het publiek.

Al de teksten, foto’s, films, schetsen die daaruit voortkomen zullen die gehele maand in de ruimte te zien zijn: een boeiend, groeiend werkproces.

Het ruime programma kunt u vinden op de website van de kring:  

https://nkvb.nl

De expositie: “Ter Ere Van”.

In een breder verband: herdenken, herinneren, jubileum, in memoriam, is er wat te vieren; penning, beker, grafsteen, prijs, medaille, beeld…

De kunstenaars hebben daar hun eigen invullingen en ideeën over:

De ode aan het individu; aan de ouderfiguur/de wortel van je bestaan; de toekomstige mens; bepaalde personen uit de geschiedenis.

De natuur; de longen van de wereld; een provincie; een symbool wat al eeuwen ergens voor staat en een wereld behelst; de cyclische beweging van leven.…

Een eerbetoon aan de kindertijd, met de mooie titel: een vliegmisschien....

De deelnemende  kunstenaars zijn:

Petra Boshart, Linda Verkaaik,  Barbara Houwers, Irma van Koningsbruggen, Loes Schellekens , Sytske de Jong,  Fred Broekkamp, Martie van der Loo  Carla Rump, Godelieve Smulders , Mieke de Waal Merel Holleboom

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie