Lucas van Merwijk
Lucas van Merwijk Aangeleverd

Jazz en latin swingt op binnenplaats Observant

27 augustus 2021 om 11:36 Lokaal Deel je nieuws

Deze zomer brengt de Observant live muziek op de binnenplaats. Geniet van swingende jazz- en latinklanken. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Observant.

Zondag 5 september speelt Lucas van Merwijk met zijn Music Machine. Deze drummer en percussionist wordt internationaal erkend voor zijn drumwerk met grote latin bands als Nueva Manteca en the Cubop City Big Band. In de nieuwe editie van zijn Music Machine zocht hij een intiemere setting en vond het jonge pianotalent Norman Peplovl om te participeren. Samen met Ilja Reijngoud op trombone en de Venezolaanse Samuel Ruiz op de babybas geven ze een swingende, eigenwijze en persoonlijke draai aan het rijke Caribische muziek repertoire. De groep werkte het afgelopen jaar aan een nieuw album met de titel Caribbean Postcard. Tien prachtige melodieën afkomstig van de eilanden en kusten in het Caribisch gebied, op een bijzonder manier bewerkt en uitgevoerd. Dit geheel nieuwe repertoire wordt op 5 september ten gehore gebracht.

Woensdag 8 september presenteert het JazzPodium Amersfoort het Rob Agerbeek /Bas Toscani Quintet. De legendarische jazzpianist Rob Agerbeek (Batavia 28-09-1937) begeleidde talrijke bekende Amerikaanse muzikanten zoals Ben Webster, Hank Mobley, Dexter Gordon, George Coleman, Johnny Griffin, John Marshall, Gene Ammons. Ook speelde hij tijdens een Europees tournee bij Art Blakey and the Jazz Messengers. Kortom Rob Agerbeek is een echte jazzlegende en wordt deze avond worden begeleid door Bas Toscani op cornet/flugelhorn, Alexander Beets op sax, Marius Beets op contrabas en Sven Rozier op drums.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Rob Agerbeek
Bas Toscani
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie