Columnist Joop de Keijzer.
Columnist Joop de Keijzer. Foto: Rinus van Denderen
Column

Worden we blij van!

25 augustus 2021 om 12:00 Column

Al jaren maken cameraman Peter en uw stukkiesschrijver, lekker aan de watermeloen, programma’s en impressies van festivals, tentoonstellingsopeningen, interviews met BN’ers, sportwedstrijden en jubilea voor mediagroep EVA, binnenkort Eemland1. Doen we als enthousiaste vrijwilligers met veel plezier. 

Bij al onze bezoekjes worden we met open armen ontvangen. Als we na afloop van een draaimiddag of avond met een drankje de opnames terugkijken, worden we daar uitermate vrolijk van. Een beetje aandacht en/of publiciteit geven aan lokale initiatieven daar doen we het voor. 

Als dat ook door veel inwoners wordt bekeken dan is voor ons zo’n filmpje geslaagd. Soms gaan kijkcijfers, voor ons doen, door het dak. Neem het interview en huldiging van superatlete Femke Bol. De teller staat inmiddels op meer dan 1400 (!) kijkers en het einde is nog niet in zicht. Maar wat ons het meest verbaast is de spectaculaire intocht van Sinterklaas uit 2019 met toen nog echte traditionele zwarte pieten. De teller staat op 7200 (!) views. Maar wat ons nog meer verrast is dat er nu nog steeds nieuwsgierige kijkers het filmpje aanklikken en de teller wekelijks met enkele sinterklaasfans doet stijgen.

Dus staan we weer te popelen om op pad te gaan als per 1 september wellicht de kunst- en cultuursector weer voorzichtig mag gaan ondernemen. In Leusden gaat: ‘Leusden Jazz’ van start. Ook het Oogstfeest Groot Zandbrink staat op de agenda. In Amersfoort staan we te popelen om Struinen In De Tuinen/Gluren Bij De Buren te vereeuwigen. Of September Me, Into The Woods, Spoffin, het Festifoort festival.

Als de weergoden ons dan ook nog eens gunstig gezind zijn kunnen de festivalorganisaties misschien nog iets van de misgelopen inkomsten inlopen tijdens een zalige zwoele hartverwarmende (na)zomer. Wellicht gaan we wethouders kunst/cultuur van Amersfoort en Leusden weer in actie zien als ze de verschillende festivaldirecteuren een hart onder de riem komen steken op de diverse locaties in de stad. Misschien is er zelfs een bescheiden subsidiepotje om de vaak grote verliezen iets dragelijker te maken. 

Lieve lezers, houd de hand niet op de knip, ga vooral genieten met een hapje en drankje op gezellige terrassen, volle pleinen, in theaters, in feesttenten, op festivalterreinen, van sensationele acts, prachtige concerten en imponerende voorstellingen. Zing uit volle borst uitbundig mee met tranentrekkers en Hollandse hits, droom weg in dat prachtig met kunstwerken ingerichte Bos Birkhoven, dans spontaan met bloemen in je haar in Amersfoortse tuinen op muziek uit de seventies, gluur uitgebreid bij je buur, doe een donatie in hun potje. Kijk ademloos naar acrobaten die van grote hoogte afdalen nadat ze de Onze Lieve Vrouwetoren hebben beklommen. Dan doet uw stukkiesschrijver, ook wel de Amersfoortse Annechien Steenhuizen genoemd, daar op zijn eigen jolige wijze verslag van! 

Joop de Keijzer  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie