Buurtsportcoaches organiseren fitheidstesten voor senioren.

23 augustus 2021 om 10:50 Sport Deel je nieuws

Het nieuwe sport- en beweegseizoen komt er weer aan. De Corona-maatregelen hebben er voor gezorgd dat veel mensen lange tijd niet hebben kunnen bewegen in hun wekelijkse beweeggroepen. Met name veel ouderen zijn hierdoor gestopt. Iedere week worden er verspreid over Amersfoort zo’n 65 beweegactiviteiten speciaal voor ouderen georganiseerd door het team buurtsportcoaches. Bewegen en ontmoeten van leeftijdgenoten, vaak dicht bij huis en geschikt voor ieder niveau.

Wilt u een keer meedoen of informeren naar de mogelijkheden? Kom dan naar een van de fitheidstesten voor senioren. Meedoen is gratis, en u hoort direct welke beweegmogelijkheden er bij u in de buurt zijn. De test duurt ongeveer een uur. Vervolgens kunt u als proef 6 beweeglessen meedoen voor maar 10 euro.

De fitheidstesten bestaan uit een aantal fysieke testen en een vragenlijst. De testen zijn ontwikkeld door Stichting Galm, in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen.

Doet u mee? (aanmelden verplicht!)

Maandag 30 augustus, Schothorst. Kerk de Hoeksteen, Klaartje Donzepad 59. (10 – 15 uur)

Vrijdag 10 september, Liendert. Wijkcentrum de Groene Stee, Wiekslag 92. (10 – 15 uur)

Reserveer een tijdstip via de website : www.sro.nl/buurtsportcoach/fitheidstest  Als u liever telefonisch een afspraak wilt maken kunt u mailen naar everlinden@sro.nl U wordt dan teruggebeld. Of bel rechtstreeks naar 033-4225100 (SRO)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie