Orkest van de Achttiende Eeuw
Orkest van de Achttiende Eeuw Orkest van de Achttiende Eeuw

Het Orkest van de Achttiende Eeuw trapt bijzondere tour af in Flint

20 augustus 2021 om 15:26 Lokaal Deel je nieuws

Op 31 augustus trapt het 40-jarige Orkest van de Achttiende eeuw hun bijzondere, nieuwe tour af in Flint. In de AFASzaal zal deze avond de Gran Partita van Mozart klinken uitgevoerd door de blazers van het orkest.

In tegenstelling tot de strijkers en de koperblazers van het Orkest van de Achttiende Eeuw hebben andere blazers, veelal woonachtig in het buitenland, tot nu toe weinig kansen gehad om samen te komen door de coronacrisis. Daarom toert het orkest met deze blazers van 31 augustus t/m 9 september door heel Nederland. De tour wordt afgetrapt in Flint op 31 augustus.

Op het programma deze avond staat Mozart’s sernenade de Gran Partita. Aangevuld met enkele jonge krachten zijn veel van de blazers die in 1988 onder leiding van Frans Brüggen met dit meesterwerk door de wereld reisden, nog steeds aanwezig. Net als toen kunnen bezoekers een indrukwekkende reünie verwachten. Van het majestueuze eerste akkoord tot de vloeiende en energieke finale: de Gran Partita omvat de meest sublieme en uitbundige muzikale expressie die ooit is gemaakt.

Kaarten

Kaarten voor het Orkest van de Achttiende Eeuw zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. T/m 29 augustus is het bespreekbureau geopend tot 14.00 uur i.v.m. de zomervakantie. Tel. 033 4 229 229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie