Gaby's Mood.
Gaby's Mood. PETER PUTTERS DE NOZEM FOTOGRAFIE AMERSFOORT

Zomerse jazzconcerten in Observant

13 augustus 2021 om 11:06 Muziek

AMERSFOORT Het JazzPodium Amersfoort presenteert een zomer vol concerten. Van de stomende saxklanken van Hans Dulfer tot spannende samenwerkingen als die tussen John Engels, Joris Teepe en Benjamin Herman. Fijne vocalen van onder andere Fleurine en Gaby Kaihatu. Alle optredens zijn op de sfeervolle binnenplaats van De Observant. 

De serie wordt afgetrapt op woensdag 7 juli door het kwartet van Hans Dulfer. Hij speelt al 66 jaar, maar weet nog altijd met zijn genadeloze saxsound ieder publiek te verrassen. Een andere levende legende is jazzpianist Rob Agerbeek. Hij wordt woensdag 8 september begeleidt door het Bas Toscani Quartet. 

JONG TALENT Er is ook ruimschoots aandacht voor jong talent. Zo staat op woensdag 14 juli The King Swings op het podium. Vijf jonge honden die de keiharde swing nieuw leven inblazen. Woensdag 15 september presenteert The New Composers Pool de jonge jazzcomponist uit Den haag en omstreken met een speciaal toporkest met de grootste nieuwe talenten uit de jazzmuziek van dit moment. Het orkest staat onder leiding van Ben van den Dungen.

VOCALE JAZZ Liefhebbers van vocale jazz hebben eveneens een ruime keuze. Zondag 11 juli laat Izaline Calister horen hoe goed de combinatie van vocalen, gitaar en flügelhorn werkt. De in New York woonachtige Nederlandse zangeres en componiste Fleurine stond al meermaals op Montreux Jazz en North Sea Jazz en brengt op 25 juli haar Braziliaanse droom nu ook naar Amersfoort. Lokaler is de talentvolle Gaby Kaihatu uit Baarn. Zij brengt een sfeervolle mix van jazz, latin en easy popsongs en wordt onder andere begeleid door pianist Storm Vogel.

De concerten zijn op woensdagavond en zondagmiddag. Op www.observant.nl is het volledige programma te vinden. De entree is 10,00 euro en kaarten zijn verkrijgbaar via bovenstaande website. De concerten worden (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal PodiumPlan.

Engels-Teepe-Herman.
Alexander Beets op de saxofone.
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie