bloesem
bloesem ikzelf

Vlinder Vanger Alert Park Schothorst

20 mei 2018 om 16:08 lokaal Deel je nieuws

Sinds een aantal jaren, kom ik een jongen tegen met zijn moeder of misschien jonge oma? Hij vangt met een groot schepnet vlinders in Park Schothorst, locatie waar de zonnewijzer is, tegenover de geiten weide. Daar staan veel vlinderstruiken. Volgens de vrouw was de jongen autistisch en werd hij rustig van vlinders vangen en hadden zij thuis in de tuin, een groot vlinderhok gemaakt met bladeren en takken waar zij vlinders in hielden.

Ik kwam hem een paar jaar tegen, vorig jaar voor het eerst niet, maar dat kan toeval zijn. Ik heb het wel bij het Groene Huis gemeld maar ja, die moeten het net zelf registreren en ja je ziet dat niet als je binnen zit.

Ik hoop dat mensen die dit deze zomer tegenkomen, deze mensen toespreken en desnoods een foto van ze maken. Want het kan niet in deze tijd hoor! Vlinders en bijen zijn deel van de natuurlijke cyclus. Ik vind het een hele rare hobby. Tot mijn verbazing verkopen bedrijven online gewoon vlinder schepnetten om je eigen vlinders te vangen. vraag is dus wat het CNME hiervan vindt en mee gaat doen. In elk geval zou ik het vreemd vinden, als juist op deze verzamelplek en vlinderroute aankondigingen, de vlinders gekaapt kunnen worden. Misschien is er wel geen wet voor. Ik hoop dat bezoekers en medewerkers van het CNME als ze tegen dit gezin aanlopen, hiervan iets gaan zeggen. Vlinders hebben net een strijd achter de rug om uit hun cocon te komen en worden in de knop gevangen van hun prille leven. 

https://www.vlinderstichting.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/vlinderstand-40-achteruitgang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://destadamersfoort.nl/deel-je-nieuws-artikel/liever-jaap-dan-mohammed-435336

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie