Mannen zitten klaar op het veld voor het gebed
Mannen zitten klaar op het veld voor het gebed Cjvv

1000 moslims bidden het ochtendgebed Offerfeest bij voetbalvereniging CJVV!

20 juli 2021 om 09:46 Lokaal Deel je nieuws

Dinsdagochtend 20 juli hebben meer dan 1000 moslims gezamenlijk het ochtendgebed voorafgaand aan het Offerfeest gebeden op de voetbalvelden van CJVV. 
Dit is niet de eerste keer dat de moslims bij elkaar komen op CJVV om gezamenlijk het ochtendgebed uit te voeren. Ook vorig jaar waren de mannen welkom bij de voetbalvereniging in het vermeerkwartier.

in de ochtendgloren hebben de mannen een kleedje en/of stoeltje meegenomen. De juiste kant wordt bepaald en het gebed kan beginnen. 

Het Offerfeest begint woensdag en herinnert de moslims eraan dat zoj bereid zijn om alles op te offeren voor hun God, zoals Ibrahim zijn zoon wilde offeren. Het is in Nederand gebruikelijk om een lam ritueel te slachten of een geldsom, twv de aanschaf van een lam, over te maken naar een stichting die arme mensen voorziet in de aanschaf van een lam. 

voorzitter Peter Coenen is erg blij dat ook op deze manier de velden van CJVV gebruikt worden. Hij geeft aan: “Als vereniging staan wij letterlijk middenin de wijk, dat betekent dat wij ook kijken naar andere mogelijkheden dan voetballen alleen. Er zijn zoveel manieren om onze accomodatie te gebruiken en de maatschappij te voorzien. We willen ons als club breed maatschappelijk inzetten, en dit is een voorbeeld van hoe makkelijk dat eigenlijk is.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie