Het projectteam, Eliane Nininahazwe en Paul Liklikuwata, onthult de portretten van deelnemers aan 'Stories of Hope'
Het projectteam, Eliane Nininahazwe en Paul Liklikuwata, onthult de portretten van deelnemers aan 'Stories of Hope' Michel Becks

Stories of Hope – Amersfoorts talent overwint stigma

19 juli 2021 om 13:41 Sport Deel je nieuws

Sinds april dit jaar heeft een groep van 25 Amersfoorters samen met Het Huis van Bartels vanuit Liendert gewerkt aan acht portretten over hoe talent helpt om stigma te overwinnen.

Op 18 juli, Mandela Dag, is de serie portretten, genaamd ‘Stories of Hope’, via een expositie bij Het Huis van Bartels met andere Amersfoorters gedeeld. Elk portret is mede dankzij de 25 deelnemers een prachtig kunstwerk geworden.

Achter elk portret schuilt een unieke deelnemer met een inspirerend verhaal. Zo waren er verhalen over hoe talent uiteindelijk stigma rondom depressie, vitiligo of hiv heeft overwonnen. En werden deze gemaakt door deelnemers met verschillende culturele achtergronden, bijvoorbeeld Turkije, Mauritius, Indonesië, Suriname en Burundi.

‘Stories of Hope’ wenst hiermee een bijdrage te leveren aan het verminderen van stigma door aandacht te vestigen op unieke talenten van Amersfoorters. En zodoende te laten zien dat iedereen op een eigen manier een bijdrage levert aan het vergroten van de diversiteit in onze mooie stad.

We zijn enorm trots dat we ‘Stories of Hope’ samen in Liendert hebben kunnen opbouwen en hopen dat de verhalen Amersfoorters inspireren om nog meer verhalen te delen.

Heeft u een uniek verhaal? Bezoek dan www.storiesofhope.nl voor meer informatie. Hier kunt u ook kennismaken met onze 8 ‘Heroes of Hope’. In Amersfoort gaat ‘Stories of Hope’ verder als reizende expositie. Vanaf 20 juli is de expositie te zien bij maatschappelijk projecthuis Madiba aan de Liendertseweg 87.

Deelnemers tijdens de expositie op Mandela Dag bij het Huis van Bartels in Liendert
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie