Het Amersfoortse bedrijf Enrise is genomineerd voor de Computable Awards 2021.
Het Amersfoortse bedrijf Enrise is genomineerd voor de Computable Awards 2021. Enrise
Ondernemer in beeld

Enrise; een opvallende automatiseerder

15 juli 2021 om 11:30 Zakelijk

AMERSFOORT Digital agency Enrise is genomineerd voor de Computable Awards 2021. Het Amersfoortse bedrijf dat complexe webapplicaties ontwikkelt, dingt met negen andere bedrijven naar de eerste plek in de categorie Digital & E-commerce.

Langs de A1 ter hoogte van Vathorst prijkt het pand waar Enrise is gevestigd prominent boven de geluidswal uit. Eigenlijk is het heel subtiel onderdeel van de entourage langs de snelweg. Heel wat passanten die er langsrijden kennen het maar weinigen weten precies wat er gebeurt achter de spiegelende ruiten. Eigenlijk jammer want Enrise is uniek. Het bedrijf heeft namelijk geen directie en management. Het heeft er dan ook alles weg van dat Computable die bijzondere bedrijfsstructuur belangrijk vond om Enrise op de nominatielijst te plaatsen.

MOTIVATIE Computable, al jaren een naam als nieuwsmedium in de IT-wereld motiveert op de website de nominatie van Enrise als volgt: „Enrise maakte vier jaar geleden de stap om het bedrijf te transformeren naar een zelfsturend collectief. Medewerkers van Enrise werken in teams zonder dat deze worden geleid door een centrale directie of managers. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van maatwerksoftware voor het internet. Dit doen zij voor bedrijven als Dr. Oetker, Mobiliteitsfabriek, NCOI, DSW Zorgverzekeraar en de NS. De door Enrise gebouwde website van telecombedrijf Simpel is met een half miljoen stemmen de overall winnaar van de verkiezing ‘Website van het Jaar 2020’. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Enrise te nomineren in de categorie Digital & E-commerce.”

KLANTVOORDEEL Pim van der Linden, bij Enrise werkzaam in de verkoop, meent ook dat Computable gekeken heeft naar de unieke manier van werken van Enrise. „We zijn honderd procent zelfsturend en iedereen is direct verantwoordelijk voor wat we leveren. Dat maakt ons uniek en biedt voordelen voor klanten. De betrokkenheid rondom een project is hoog omdat iedereen vanaf dag een zelf aan tafel zit. Ik ga vrijwel nooit alleen op pad naar klanten en schrijf alle offertes samen met onze teams. Zij zijn in charge, want uiteindelijk worden zij uit hun bed gebeld als er iets niet goed is. Zo is ons product altijd in het belang van de klant. Wij kennen door het ontbreken van een management ook geen belangen bij derden. We kunnen onze klanten daarom echt onafhankelijk adviseren.
Daarnaast proberen wij nooit tussen onze klanten en hun andere leveranciers in te zitten. Klanten kiezen bijvoorbeeld zelf met welke hosting of e-commerce provider zij een relatie aangaan terwijl wij alles wel uit handen nemen en inregelen.”

PUBLIEKSPRIJS De Computable Awards 2021 is deels een publieksprijs en deels wordt de uitslag door een jury bepaald. Een jury die bestaat uit deskundigen uit de IT-wereld. Stemmen op Enrise kan via https://awards.computable.nl/stem/ tot en met zondag 10 oktober. De uitslag wordt 2 november bekend gemaakt.

door Arnoud J Spaaij

Enrise BV
Euroweg 20
3825HD Amersfoort
088-5553300

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie