Afbeelding
Shutterstock

In deze situaties is woning ontruiming een aanrader

12 juli 2021 om 07:48 Partnercontent

Woning ontruiming: de term heeft een negatieve reputatie, maar dat is niet helemaal terecht. Een woning ontruimen is namelijk een lastige klus om alleen aan te pakken, dus hulp erbij inschakelen is soms hoog nodig. Er zijn verschillende omstandigheden waarin een woning ontruimd dient te worden, maar zelden zijn dit prettige omstandigheden. Door een gespecialiseerd bedrijf in te huren als je verantwoordelijk bent voor een ontruiming, bespaar jij jezelf een heleboel zorgen.

Wanneer woning ontruiming nodig is

Veel mensen denken bij woning ontruiming aan een uitzetting. Het gebeurt nog wel eens dat mensen uit hun huis worden gezet om welke reden dan ook. In sommige gevallen wordt er dan een ontruiming bedrijf ingehuurd. Veel vaker zijn er echter andere dingen aan de hand:

?  Er is een dierbare overleden en zijn of haar huis wordt verkocht of opnieuw verhuurd. De woning moet dan vaak zo snel mogelijk leeg zijn.
? Je moet je woning uit, maar bent zelf niet meer in staat om de ontruiming en verhuizing op je te nemen door bijvoorbeeld een fysieke beperking.
? Je bent eigenaar van een (kantoor)pand en hebt te maken met huurders die ofwel niet willen vertrekken, owel een zooi hebben achtergelaten waar jij mee bent opgezadeld.

Voor elk type ontruiming, ongeacht de reden, kun je een specialistisch bedrijf inhuren. Bekijk wel altijd of ze ook met alle facetten van de ontruiming kunnen helpen. Een bedrijf als Wovia Woningontruiming kan je bijvoorbeeld niet alleen helpen met alle standaard taken maar is ook in te schakelen bij verhuizingen, om vloeren te verwijderen en om bedrijfspanden te ontruimen.

Ontruiming bij overlijden

Het vaakst worden specialistische woningontruimers ingehuurd voor woning ontruiming bij een overlijden. Wanneer er een dierbare overlijdt dan heb je vaak al genoeg aan je hoofd. Een deel van het zware werk uitbesteden kan je dan de rust geven die je zo hard nodig hebt. Zorg wel dat je bij een bedrijf als Wovia Woningontruiming aanklopt, waar men ervaring heeft met ontruimingen bij overlijden. Dat is namelijk een heel ander proces dan bijvoorbeeld ontruiming van een kantoor of bij een uitzetting. Het ligt immers allemaal iets gevoeliger.

Ontzorgen en ondersteunen

Een goede woningontruiming dienst gaat niet zomaar aan de slag in het huis van de overledene. De nabestaanden moeten eerst rustig de tijd hebben om persoonlijke en waardevolle spullen uit te zoeken. Pas daarna begint de daadwerkelijke ontruiming. Indien gewenst wordt je daarbij betrokken. Het is bij sommige bedrijven ook mogelijk om een deel van de inboedel te verkopen. Dat betekent dat je meubels en andere spullen die je niet wil hebben aan het bedrijf geeft in ruil voor korting op je factuur. Op die manier ben je in één keer van alle zorgen af.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie