Van links naar rechts: Frans van Velzen, Lisa Finnema, Henk-Jan Mijderwijk, Willeke Duijst, Willex Duijst en Johan van Hoek.
Van links naar rechts: Frans van Velzen, Lisa Finnema, Henk-Jan Mijderwijk, Willeke Duijst, Willex Duijst en Johan van Hoek. ...

Met gastvrijheid de wereld veroveren

9 juli 2021 om 17:06 Algemeen

AMERSFOORT Een wereldwijd netwerk van christenen, die de deuren van hun huis open zetten voor de mensen in hun buurt. Dat is de droom van Amersfoorter Willex Duijst, die samen met zijn vrouw Willeke de organisatie Houses Of Love heeft opgezet. Na een vliegende start in Nederland is het echtpaar nu van plan de wereld te veroveren onder een nieuwe naam: FeelWelcome.org. ,,Omdat we op die manier net iets beter de kern van onze missie kunnen overbrengen.”

Het gebod van Jezus om je naasten lief te hebben vormt de basis voor het initiatief. ,,De zorg voor elkaar is binnen de muren van de kerk over het algemeen goed geregeld, maar daarbuiten niet”, vertelt Willex Duijst. ,,Aangezien tegenwoordig steeds minder mensen een kerk bezoeken, is het belangrijk dat wij als gelovigen in beweging komen. Met FeelWelcome.org willen we daar mogelijkheden voor creëren. Onze website lijkt een beetje op dat touwtje uit de brievenbus van vroeger. Daaraan kon je zien dat je ergens welkom was. Dat touwtje zie je nergens meer, maar via onze website kun je wel zien bij welke mensen in je straat of buurt de deur altijd openstaat. Onze droom is dat er straks in iedere straat één of meer huizen te vinden zijn waar mensen terecht kunnen voor mooie, gezellige en inspirerende ontmoetingen.” 

Iedereen die zich aanmeldt,  krijgt toegang tot een gratis huisagenda. Daar kan van alles worden ingezet, zoals een koffie-uurtje, een spelletjesavond, een huiskring, een mannen-of gebedsavond of een samenkomst in huiselijke kring. 

KERKEN Niet alleen huizen, ook kerken kunnen aanschuiven. ,,Elke  kerk die meedoet, krijgt een eigen FeelWelcome-pagina. Hierop staan de bijeenkomsten van de kerk, maar ook activiteiten die de leden -al dan niet op eigen initiatief- organiseren. Als je de activiteiten van de kerk en haar leden combineert, ontstaat een weekagenda met allerlei soorten activiteiten waar iedereen zich voor in kan schrijven. Er zullen leden zijn die het leuk vinden om thuis een bijbelstudie te organiseren, terwijl anderen zich juist meer op hun plek voelen als ze voor iemand kunnen koken of een kopje koffie kunnen zetten. Met z’n allen zijn we één lichaam. FeelWelcome biedt kerken een mooie kans om hier vorm aan te geven.”  

Het initiatief, dat een jaar geleden het levenslicht zag, telt inmiddels ruim vierhonderd deelnemers, verspreid over heel Nederland. ,,Dat aantal overtreft onze verwachtingen. We  kunnen ons voorstellen dat het best spannend is om in deze corona-tijd vreemden over de vloer te krijgen, maar dat heeft veel mensen niet tegengehouden. Sinds vorig jaar zomer komen er dagelijks nieuwe aanmeldingen binnen.” 

Binnenkort gaat FeelWelcome.org ook open voor de rest van de wereld. ,,Onze visie is dat we straks wereldwijd huizen op onze website hebben staan. We denken dat er behoefte is aan een platform van christenen waarop je elkaar gemakkelijk kunt vinden en ontmoeten. Ik zou het in ieder geval leuk vinden om op vakantie in het buitenland christenen te ontmoeten en bij ze aan te schuiven voor een maaltijd.” 

[Info: www.feelwelcome.org

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie