Concert op binnenplaats Observant
Concert op binnenplaats Observant foto www.denozem.com

Binnenplaats vol muziek bij Observant

9 juli 2021 om 10:42 Lokaal Deel je nieuws

Deze zomer geniet je bij de Observant van de mooiste muziek op de binnenplaats. De oude kloostermuren zijn het decor voor zonnige middagen en zwoele avonden waarop de beste klassieke, jazz- en latinartiesten optreden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Observant.

Woensdag 14 juli staat The King Swings op het podium. Dit zijn dé jonge talenten van de Nederlandse jazz. ‘Straight Forward Maximum Energy’ en ‘No Nonsense Bop In Your Face’ beschrijven maar een klein deel van de kracht van dit nieuwe Rotterdams collectief.

Vrijdag 16 juli kan er gedanst worden op de muziek van Son de Aquí. Deze band maakt dansbare zomerse muziek waarmee ze het leven vieren. Zij brengen een mix van inheemse, Spaanse en Afrikaanse muzikale elementen en verwerken daarnaast hiphop, reggae, funk en elektronische stijlen. Dit is geen muziek om bij stil te zitten. Daarom wordt bij dit concert gebruik gemaakt van ‘testen voor toegang’.

Zondag 18 juli kan er ontbeten worden bij de klanken van het Amersfoortse strijktrio aMuse. Dit jong bevlogen familie-ensemble uit Amersfoort bestaat uit de zussen Alessandra Sordo-Sanchez (viool), Carmen Sordo-Sanchez (altviool) en hun broer Raphaël Sordo-Sanchez (cello).

Zondagmiddag brengt We Get Requests een ode aan de grootmeester van de jazz, Oscar Peterson. Het trio onder leiding van pianist Hans Kwakkernaat vertolkt de stukken van Oscar Peterson met onwaarschijnlijke precisie. Hij wordt op bas en drums bijgestaan door de bevlogen musici Branimir Teuwen en Clement Keyzer. Gedrieën zorgen ze voor een swingende zondagmiddagmatinee vol met stukken waar elke Oscar Peterson fan van zal smullen.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie