Afbeelding
Archief BDU Media

NVM: Gemiddeld stulpje in Amersfoort inmiddels 463.000 euro

8 juli 2021 om 10:25 Economie

AMERSFOORT De huizenprijzen zijn in het afgelopen kwartaal opnieuw gestegen. Makelaarsvereniging NVM noteerde een prijsstijging van zo’n twintig procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit donderdag  gepubliceerde cijfers.

Ook in de regio Amersfoort stegen de prijzen vergelijkbaar met die landelijke cijfers (met 19,9 procent). Er wisselden wederom minder woningen van eigenaar. NVM-makelaars noteerden iets meer dan 34 duizend transacties, bijna twaalf procent minder dan een jaar eerder. Dat was in de regio Amersfoort zelfs 19,7 procent minder. De gemiddelde verkoopprijs van een woning is hier 463.000 euro. Landelijk werd in het afgelopen kwartaal gemiddeld 410 duizend euro voor een koopwoning neergelegd.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).

In alle delen van het land was de gemiddelde verkoopprijs hoger dan vorig jaar. In Oost-Friesland - waar onder meer Dokkum onder valt - werd  met dertig procent de grootste stijging genoteerd. Ook in de Kop van Overijssel en rond de Stad Groningen was sprake van een forse stijging.In Den Helder en Texel, rond Dordrecht en in Noord-Limburg bleef de stijging het meest beperkt. Toch lag de gemiddelde verkoopprijs ook in deze regio’s minstens tien procent hoger dan vorig jaar.In het overgrote deel van de regio’s werden minder huizen verkocht. Een van de uitzonderingen is de regio Amsterdam, waar ondanks de oververhitte markt eer werd verkocht. Ook in het nabijgelegen Waterland gingen er meer huizen van de hand.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie