Afbeelding
Pixabay

Sloop De Zevensprong symbolische start van scholenproject

8 juli 2021 om 10:56 Nieuwbouw

AMERSFOORT Op symbolische wijze wordt dinsdag 13 juli gestart met de sloop van OBS De Zevensprong van Stichting Meerkring in Schothorst. De officiële sloop gaat deze zomer van start. De sloop van De Zevensprong is het startschot van het Integraal Huisvestingsplan (IHP) d.m.v. een uniek scholenproject en bestuurlijke samenwerking van scholen in de gemeente Amersfoort. 

De basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Amersfoort zijn gemiddeld meer dan veertig jaar oud. Dit betekent dat sommige gebouwen toe zijn aan renovatie of vervangende nieuwbouw. In de nieuwbouwwijk Schothorst zijn er zeven scholen die vervangen moeten worden. Deze zeven scholen vallen onder vier schoolbesturen: Stichting Meerkring (openbaar en algemeen bijzonder), KPOA (katholiek), PCBO Amersfoort (protestants-christelijk) en CorDeo Scholengroep (gereformeerd). De vier schoolbesturen sloegen de handen ineen. Christian van den Brink, lid van bestuur van Stichting Meerkring: ,,We zijn enorm trots op deze manier van samenwerken met de andere schoolbesturen. Medio 2024 hopen we de ontwikkelingen in Schothorst af te ronden en de wijk een nieuwe impuls te geven met vier mooie, flexibele, functionele en duurzame schoolgebouwen.”

Na de zomer van 2022 moet het hagelnieuwe Kindcentrum De Kei haar deuren openen. In dit Kindcentrum vestigen zich de gefuseerde scholen De Zevensprong en De Weesboom van Stichting Meerkring samen met kinderopvangorganisatie Ska. Tot die tijd worden de lessen gegeven op een doorschuiflocatie aan het Koning Karelpad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie