Afbeelding
BDU Media
Podcast Stadhuisplein

Tegen de stroom in: Soesterwijk Wiek wil juist windmolens

5 juli 2021 om 07:57 Opinie

AMERSFOORT In een nieuwe aflevering van de podcastserie Stadhuisplein Amersfoort, donderdag 1 juli opgenomen in het Eemhuis, staat duurzame energie centraal.
De coöperatie Soesterwijk Wiek werkt aan een plan om groene stroom op te wekken via twee windturbines. Het idee stuit op weerstand in de stad, maar in de wijk is ook veel enthousiasme te vinden. De vaste politieke duiders van RTV Utrecht, De Stadsbron en De Stad Amersfoort gaan in gesprek met twee initiatiefnemers van het plan.

Wie de berichtgeving over windmolens volgt, kan de indruk krijgen dat ze nergens in de provincie gewenst zijn. Een groep bewoners uit de wijk Soesterkwartier in Amersfoort wil echter het verschil maken met een eigen plan waarmee zesfuizend huishoudens van windenergie kunnen worden voorzien.

Al tien jaar werken leden van coöperatie Soesterwijk Wiek aan een plan om groene stroom op te wekken via grote windmolens, ook wel windturbines genoemd. Als alles lukt, komen er twee te staan op De Isselt, het industrieterrein naast het Soesterkwartier. Terwijl het plan steeds kansrijker wordt, groeit tegelijkertijd de weerstand in de stad tegen windenergie.

In deze aflevering van Stadhuisplein Amersfoort spreken de politieke duiders met twee initiatiefnemers: Dirk Kramer en Fedde Bloemhof. Hoe blijven de enthousiaste wijkbewoners van het Soesterkwartier tegen de stroom in geloven in hun idee?


Stadhuisplein Amersfoort is een periodieke podcast van RTV Utrecht in samenwerking met nieuwsblad De Stad Amersfoort en het digitale tijdschrift De Stadsbron. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie