Afbeelding
CJVV

Stadsoorkonde voor honderd jaar Christelijke Jongelieden Voetbal Vereniging

3 juli 2021 om 15:24 Voetbal

AMERSFOORT Burgemeester Lucas Bolsius reikte op zaterdag 3 juli een Stadsoorkonde uit aan de Christelijke Jongelieden Voetbal Vereniging (CJVV) uit Amersfoort. Zij ontvingen deze oorkonde ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan in 2020.

De club was de eerste in Amersfoort die serieus aan de slag ging met vrouwenvoetbal en deelnam aan de KNVB Vrouwenvoetbal competitie. In 1987 startte CJVV met voetbal voor mensen met een beperking; het G-voetbal. Daarnaast organiseren zij sporten voor kwetsbare mensen in de regio Amersfoort met projecten als ‘Live Goals’.

GEWORTELD ,,In haar lange historie heeft CJVV altijd laten zien dat de vereniging goed geworteld is in de Amersfoortse samenleving”, verklaart burgemeester Bolsius. ,,Toch heeft de vereniging zich een aantal keer moeten heruitvinden omdat die samenleving verandert. En dat is een knappe prestatie waarvoor ik veel waardering heb. Op zo’n fundament ligt er een fantastische toekomst voor de club!”

Met het toekennen van een Stadsoorkonde aan CJVV drukt het college van B&W grote waardering uit voor de jarenlange inzet van het bestuur en alle vrijwilligers van de voetbalvereniging. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie