Tyas Bijlholt
Tyas Bijlholt Gemeente Amersfoort

Tyas Bijlholt opnieuw gekozen als D66-lijsttrekker voor gemeenteraadsverkiezingen 2022

3 juli 2021 om 14:30 Verkiezingen

AMERSFOORT Tyas Bijlholt is op 1 juli door de leden van D66 opnieuw gekozen als lijstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Er waren twee kandidaten: voormalig raadslid Wytse Dassen en huidige fractievoorzitter Tyas Bijlholt. 

,,Zowel de ideeën van Tyas, als die van Wytse vinden veel weerklank bij de leden. In totaal hebben 130 leden digitaal hun stem uitgebracht: 66 stemden voor Tyas, 61 voor Wytse en drie stemden blanco. Beide lijsttrekkers voerden een goede campagne, zowel online als live. Zo werden ze tijdens het debat op 9 juni aan de tand gevoeld door debatdame Elisabeth van den Hoogen. Vervolgens moesten de beide kandidaten zich profileren op de digitale ledenvergadering van 16 juni. Op 23 juni konden leden nog hun laatste vragen stellen aan beide kandidaten,’’ meldt D66 Amersfoort in een persbericht. 

Bijlholt: ,,Mijn dank gaat uit naar het vertrouwen dat ik heb gekregen van de leden om weer lijsttrekker te mogen zijn voor D66 Amersfoort. Ik wil Wytse bedanken voor zijn goede campagne en het bestuur voor het organiseren van de verkiezing. Ik kijk vol goede moed uit naar de campagne!”

Alhoewel Dassen baalt, is hij ook dankbaar . ,,Uiteraard baal ik hiervan, maar ik ben heel dankbaar dat zoveel leden mijn verhaal onderschrijven. Ik hoop dan ook in de nieuwe fractie te komen en samen met Tyas hiermee aan de slag te gaan.”

VERKIEZINGEN Met de verkiezing van Tyas zet D66 de eerste stap op weg naar de verkiezingen in 2022. Direct na de zomer, op 1 september, kunnen leden zich kandidaat stellen om raadslid te worden. In oktober komt het conceptverkiezingsprogramma beschikbaar. Dit gaan de leden in november bespreken en, met eventuele amendementen, vaststellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie