Nieuwe generatie kunstenaars maakt nieuw werk voor expositie in het Mondriaanhuis
Nieuwe generatie kunstenaars maakt nieuw werk voor expositie in het Mondriaanhuis Django van Ardenne

Jong talent geselecteerd voor expositie Lef!

30 juni 2021 om 17:17 Lokaal Deel je nieuws

Het Mondriaanhuis viert in 2022 het 150e geboortejaar van Mondriaan met diverse exposities en activiteiten. Eén daarvan is een tentoonstelling met nieuw werk van jong talent met lef: kunstenaars aan het begin van hun carrière, die hun eigen weg durven gaan.

In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Mondriaan ontketende in zijn tijd een ware revolutie in de kunst. Hij brak radicaal met het schilderen naar de natuur en ging zijn eigen weg richting volledige abstractie. Een ongekend grote en moedige stap.

Voor de expositie Lef! zijn vijf veelbelovende jonge kunstenaars uitgenodigd om nieuw werk te maken voor een expositie die start rond de 150e geboortedag van Mondriaan (7 maart 2022). Het Mondriaanhuis werkt hierbij samen met de HKU, afdeling Fine Arts. Een commissie bestaande uit afgevaardigden van het Mondriaanhuis en de HKU selecteerde vijf afstudeerders van het jaar 2021.

De internationale selectie bestaat uit:
Hannah Meijer, Boukje Kemper, Marloes Roeper, Monika Nowak (Polen) en Tian Teng (China).

In september komen de deelnemers bijeen in het Mondriaanhuis voor de start van het project. De tentoonstelling opent op 26 februari 2022.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie