St. Rochuskapel
St. Rochuskapel bron: https://www.armendepoth.nl

Unieke Byzantijnse zangworkshop in de St. Rochuskapel te Amersfoort o.l.v. dirigent Grigori Sarolea

26 juni 2021 om 17:48 Lokaal Deel je nieuws

Deze zangworkshop wordt gehouden op woensdagavonden 14 juli en 21 juli van 19 tot 22 uur in de St. Rochuskapel, Pothstraat 16 (hofje Armen de Poth).

Aantal deelnemers minimaal 10 tot maximaal 15; leeftijd vanaf 18 jaar en zangervaring is niet een vereiste.
Deelnemersbijdrage voor 2 avonden: € 60 (incl. koffie, thee).

We verkennen in deze workshops diverse kleuren en stijlen van de Russische Byzantijnse kerkmuziek. Vooral in het Westen minder bekende stijlen gaan we zingend ontdekken: van oude eenstemmige zang tot (zelfs moderne) meerstemmigheid. De zeggingskracht komt vooral voort uit klankkleur, muzikale beweging, lokale akoestiek en de mystiek van deze muziek. 

Alle stemtypen zijn welkom. De stemverdelingen staan niet vooraf vast. Er zullen partituren zijn maar noten kunnen lezen is niet nodig. Neem gewoon je stem en ziel mee!

De flexibele en creatieve aanpak van Grigori Sarolea gaat uit van het aanwezige beschikbaar ‘materiaal’, zangers en muziek. Met brede kennis en kunde verrijkt hij, op speelse wijze, de gezangen met interessante achtergronden. Tips en tools voor deze specifieke vocale muziek  krijg je vanzelf mee. 

Een fijne workshop voor zangers van alle gezindten en elk pluimage!

Wil je deelnemen aan deze unieke workshop, stuur dan voor 7 juli een mail aan sarmuse@kpnmail.nl of neem contact op met Anneke Sarolea-Hoekstra 0610540504

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie