Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Blauwe Vlag in Eemhaven gehesen

19 mei 2018 om 07:00 lokaal

AMERSFOORT Wethouder Willem-Jan Stegeman heeft vrijdag op feestelijke wijze de Blauwe Vlag in de Eemhaven in Amersfoort gehesen. De Eemhaven ontving de Blauwe Vlag vorige week van de Internationale Jury van FEE International in Denemarken. Het is een keurmerk dat wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. 

,,De toekenning door de jury van de Blauwe Vlag is voor ons een erkenning van de kwaliteit van de Eemhaven. Duurzaamheid, natuur en milieu zijn voor de gemeente belangrijke onderwerpen en het is goed om te constateren dat een onafhankelijke organisatie de Eemhaven op deze punten als goed beoordeelt. Ook de medewerkers van de haven werken het hele jaar door om de haven er goed uit te laten zien en de bezoekers zich welkom te laten voelen", aldus de wethouder. 

CRITERIA Om de Blauwe Vlag te ontvangen moet worden voldaan aan verschillende criteria zoals schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig. Daarna wordt aan de hand van controles bekeken of de Eemhaven nog aan alle vereisten voldoet en het volgende jaar ook weer recht heeft op de Blauwe Vlag.

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie