Spelers van Levende Historie Mannenzaal
Spelers van Levende Historie Mannenzaal eigen foto

levende historie speelt weer deze zomer

23 juni 2021 om 22:52 Lokaal Deel je nieuws

De rolspelers van Levende Historie zijn deze zomer weer te zien in juli en augustus in de Mannenzaal en in het Burgerweeshuis.

De Mannenzaal zal open zijn:

woensdag t/m zaterdag met een museale opstelling in de kapel en met spelers in de Mannenzaal, en op de zondagen is alleen de museale opstelling te zien. Op zondag is de toegang gratis.

Alle dagen gaan de deuren van het gasthuis om 12:00 uur open. Omstreeks 16:00 uur gaan de deuren weer dicht, maar wie binnen is, kan blijven tot 16:30 uur.

De toegang bedraagt € 5,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen t/m 14 jaar. Kinderen van 0 t/m 3 jaar gratis.

De eerste openingsdag is woensdag 14 juli, de laatste dag is dinsdag 31 augustus. Dat is de enige dinsdag dat de Mannenzaal open is. De mannen vieren dan koninginneverjaardag. De mannen leven immers in 1907! In die tijd is Wilhelmina koningin. Dan is de zaal versierd met oranje vlaggetjes en drinken de mannen oranjebitter. Misschien is er ook nog wel een glaasje voor de bezoekers.

De activiteiten in het Burgerweeshuis zijn nog in voorbereiding, vooral met het oog op de noodzakelijke anderhalvemeter-maatregel. De openingstijden zijn op het moment van het verschijnen van dit bericht nog niet definitief vastgesteld, maar zullen te vinden zijn op de Facebookpagina van het Burgerweeshuis en op de algemene website van Levende Historie. De toegang is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie