Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Foto Rinus van Denderen

Festival Musica Mundo gaat door op het Lieve Vrouwekerkhof

25 juni 2021 om 16:00 Evenementen

AMERSFOORT Musica Mundo bijt in Amersfoort de spits af van het festivalseizoen op vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni 2021. Volgens de organisatie staat het publiek een mooi programma te wachten vol muziek en dans van artiesten uit de hele wereld. ,,Met de horeca op het Lieve Vrouwekerkhof kan Stichting ArteGanza een festival presenteren conform de dan geldende Covid-19-maatregelen. Het enige wat bezoekers hoeven te doen is een stoel op een terras te reserveren.”

Op ‘funkyvrijdag’ kan het publiek vanaf 18.00 uur genieten van het dj-collectief Yallah Yallah, The Jig, Three Little Clouds en Toumast. Zaterdag trommelen de uitbundige ritmes van de gnawaparade met Black Koyo en steltlopers vanaf 12.00 uur de bewoners uit hun huizen. Zij lopen van het Neptunusplein via de Van Randwijcklaan, Kamp en Langestraat naar het plein. 

TRADITIONELE KLANKEN Vervolgens wordt het festival om 13.15 uur geopend door wethouder Stegeman. De groepen op zaterdag maken uit traditionele klanken hun eigen versmeltingen en zorgen zo voor een nieuw geluid. Zo zijn onder meer te zien: Jeff Heijne Band & Conchita Boon met Flamenco Cambio, The Crazy Rockers met Indorock; Dhoad, een zinderend spektakel van Gypsies of Rajasthan; en Sabroso met hot merengue en kaseko.

KLASSIEKE PARELS Zondagmiddag is volgens de organisatie van het festival bijzonder. ,,In een nieuwe samenwerking krijgt klassieke muziek alle kleuren van de wereld.” In het programma Musica Me spelen vanaf 13.30 uur het Musica Mundo Orkest, het Amsterdams Andalusisch Orkest en het Raggaze Quartet klassieke parels onder leiding van Yassir Bousselam. Met de feestelijke klanken van Conjunto Papa Upa en Tabanka geeft Musica Mundo op zondag het stokje door aan Dias Latinos, het volgende festival.

Toegang tot het festival is gratis. Meer informatie is te vinden op www.musica-mundo.com en facebook.com/arteganzamusicamundo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie