promotie voor talkshow
promotie voor talkshow eigen foto

Talkshow YUNGSTER – voor, door & over jongeren

14 juni 2021 om 15:01 Lokaal Deel je nieuws

Wat krijg je als je 20 bevlogen, creatieve Amersfoortse jongeren bij elkaar zet om binnen zes weken een talkshow te organiseren over thema’s die hen raken? Op 24 juni, vanaf 19:30 uur, is het taboedoorbrekende resultaat te volgen via het Youtubekanaal van Yungster Amersfoort!

Op een fantastische locatie, bij cultuur- en productiehuis KOSMIK, wordt iets moois gemaakt.  Wekelijks komen jonge makers bij elkaar om samen met Sociale Gasten en Videoheren iets neer te zetten wat niet eerder is vertoond. Een livestream waarin thema’s aan bod komen waar volgens deze jongeren te weinig over wordt gepraat.

Eenzaamheid
Na een jaar van afzondering en lockdowns mág dit thema tijdens de talkshow niet ontbreken: eenzaamheid onder jongeren. Een aantal makers gaat met camera op onderzoek uit: zijn vrienden, collega’s, buren wel eens eenzaam? Hoe gaan zij ermee om? Deelnemer Tatjana (26) heeft er een duidelijk doel mee voor ogen: ‘Laten zien dat het niet vreemd of raar is om eenzaamheid te ervaren, dat daar juist over gedeeld mag worden! Maar ook: handvatten bieden om eenzaamheid te bestrijden als inwoners van Amersfoort.’

Aan de talkshowtafel schuift onder andere gemeenteraadslid Bram Leeuwenkamp aan, die zich in zijn werk en politieke carrière veel hiermee bezighoudt.

Straatintimidatie
Een ander deel van het team is aan de slag te gaan met een thema waar ze zelf behoorlijk wat ervaring mee hebben: catcalling of straatintimidatie. Wat ze willen bereiken? Sarya (16): ‘Veilige Amersfoortse straten!’ Maar ook de vraag stellen: ‘Wat te doen als je geïntimideerd bent, een nare ervaring hebt?’ Een psycholoog schuift aan om hier meer over uit te leggen. Een aantal makers gaat daarnaast zélf aan de talkshowtafel in gesprek om te delen over hun ervaringen en daarmee het taboe rond straat- en seksuele intimidatie te doorbreken.

Muziek van Della Dix
Amersfoortse rapper Della Dix is ambassadeur van het project en treedt op tijdens de talkshow met tracks die hij speciaal voor de avond heeft geschreven. Christiaan (27) heeft ontzettend veel zin in de livestream: ‘Dan komt alles bij elkaar: de inhoud, regie en productie waar we keihard aan gewerkt hebben!’

Benieuwd naar het team, naar hun avontuur? Volg Yungster Amersfoort op Instagram!
En kijk en praat vooral mee, donderdagavond 24 juni vanaf 19:30 uur op het Youtubekanaal van Yungster Amersfoort!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie