Een aantal namen zal worden voorgelezen tijdens de herdenking op 24 juni.
Een aantal namen zal worden voorgelezen tijdens de herdenking op 24 juni. MiGreat

Amersfoortse herdenking 44.000 vluchtelingen aan Europese grens

9 juni 2021 om 15:20 Maatschappelijk

AMERSFOORT Op donderdag 24 juni aanstaande organiseren zes Amerfoortsen een herdenking voor de 44.000 vluchtelingen die sinds 1993 omkwamen aan de Europese grenzen. Hiermee sluiten zij aan bij de actie van organisatie MiGreat. Op vijf andere plekken in Nederland zal op diezelfde dag een herdenking plaatsvinden. 

De herdenking zal aanvangen om 19.00 uur aan het Burgemeester Brouwersplantsoen. Het programma zal bestaan uit onder andere het oplezen van enkele namen, een moment van stilte, toespraken en een muzikale bijdrage van Diggy Dex. 

MOEDERS, VADERS, ZOONS EN DOCHTERS Dagmar Holtman, organisator van de Amersfoortse herdenking vertelt wat haar beweegt om de actie op touw te zetten: ,,‘Ik zag de 4 mei-lezing van Roxane van Iperen, waarin ze de vraag stelt ‘Wist je ervan?’. In haar speech had dat betrekking op gruwelen van de Tweede Wereldoorlog maar ook nu vinden er verschikkingen plaats, en wel aan de Europese grenzen. Met dank aan het hardvochtige Europese asiel- en immigratiebeleid.

Moeders, vaders, zoons en dochters verdrinken, worden vermoord of raken vermist. In 2019 ben ik op Lesbos geweest om daar in een vluchtelingenkamp te helpen en sindsdien ben ik ervan overtuigd dat wij als welvarende wereldburgers de plicht hebben om te zorgen dat iedereen in veiligheid kan leven.”

INFORMATIE Meer informatie over de herdenking en organisatie MiGreat zijn te vinden op www.migreat.org/44000-names/309/44-000-namen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie