De demonstranten vragen aandacht voor de gevolgen van de klimaatverandering
De demonstranten vragen aandacht voor de gevolgen van de klimaatverandering Keistadnieuws

Extinction Rebellion Amersfoort demonstreert op het Eemplein

5 juni 2021 om 12:03 Natuur en milieu

AMERSFOORT Actiegroep Extinction Rebellion Amersfoort voert zaterdag vanaf 12.00 een actie op het Eemplein. Zij creëren een strand op het Eemplein om aandacht te vragen voor de gevolgen van de klimaatcrisis. In badpakken, zwembroeken en bikini’s flaneren zij over het strand. Op een groot spandoek is te lezen ‘Amersfoort aan zee’. ,,Dit is geen ondenkbaar scenario als de opwarming van de aarde geen halt toegeroepen wordt.”

Actievoerder Marriël Schelhaas: ,,We hebben te maken gehad met een koude en regenachtige maand mei, maar dat betekent niet dat het allemaal wel meevalt met de klimaatverandering. Daarom vragen we aandacht voor de klimaatcrisis. In andere delen van de wereld, bijvoorbeeld in Siberië was het de afgelopen periode juist veel warmer dan normaal. Gemiddeld gezien stevenen we nog steeds de verkeerde kant op. De klimaatcrisis is op dit moment aan de hand en in andere delen van de wereld zijn de gevolgen ervan nu al pijnlijk voelbaar.”

De actievoerders van Extinction Rebellion zeggen zich diepe zorgen te maken. ,,Als we zo doorgaan gaat de opwarming van de aarde en daardoor de stijging van de zeespiegel steeds sneller. Dit leidt onder andere tot verzilting van de bodem, wat voor problemen kan zorgen in de landbouw en bij het winnen van drinkwater. Amersfoort aan zee mag dan nog ver weg zijn, het is geen ondenkbaar scenario.’’

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie