Smartlappenfestival uitgesteld

4 juni 2021 om 08:43 Lokaal Deel je nieuws

20e editie Smartlappenfestival Amersfoort voor de 3e keer uitgesteld.

Het bestuur van het Smartlappenfestival Amersfoort heeft voor de 3e keer het festival moeten uitstellen. Na het vorige uitstel is een deadline gesteld waarop de beslissing genomen moest worden of de editie ter gelegenheid van het 4e lustrum in augustus 2021 door kon gaan.

Die deadline was op 1 juni gesteld omdat anders niet meer voldoende tijd beschikbaar was om een festival te organiseren zoals men gewend is en waarbij de gezondheid van iedereen niet in gevaar zou komen.

De afgelopen tijd is naar allerlei mogelijkheden gezocht om het festival organisatorisch door te kunnen laten gaan. Diverse variaties zijn de revue gepasseerd. Er is o.a.  naar meer binnenlokaties voor de optredens van koren gekeken waardoor de hoeveelheid bezoekers beter te reguleren is en beter op gezondheid te controleren is. Daarnaast is onderzocht of het mogelijk was om toch op een van de pleinen een groots feest te organiseren. En telkens werden de wijzigingen in de regelgeving getrotseerd en losgelaten op de plannen die er op dat moment lagen. Meerdere keren moest het roer weer radicaal om. Uiteindelijk lag er een plan dat hoogstwaarschijnlijk aan de regelgeving zou voldoen. Alhoewel nog niet bekend was hoe die er in augustus uit zou gaan zien.

Een ander vraagteken was of de koren allemaal in de gelegenheid waren om een goed programma neer te leggen in augustus. De afgelopen anderhalf jaar zijn zij tenslotte niet in de gelegenheid geweest om te oefenen en aan hun repertoire te werken.

Toen er organisatorisch een goed plan lag, zijn de koren benaderd om hun een uitspraak te laten doen over hun beschikbaarheid tijdens het festival.

Het resultaat van de inventarisatie was voor de organisatie teleurstellend maar ook heel begrijpelijk. Helaas heeft de meerderheid van de koren aangegeven niet op 21 en 22 augustus mee te kunnen doen omdat hun repetities pas in september weer beginnen.

Om die reden heeft het bestuur met “smart in het hart” moeten besluiten om het gehele festival, net als vorig jaar, uit te stellen en te verplaatsen naar april 2022; een festival zonder koren is tenslotte geen Smartlappenfestival.

De nieuwe data voor de 20ste editie van het Smartlappenfestival Amersfoort zijn:

Donderdag 31 maart 2022 uitreiking Smartsieraad aan Mysterie Guest

Woensdag 20 april 2022 Smartopera in de Joriskerk

Zaterdag 23 april 2022 korendag met samenzang en ’s avonds optredens van Nederlandse artiesten op de Groenmarkt

Zondag 24 april korendag met als afsluiting van het smartlappenfestival de flashmob met 100 accordeonisten.

De programmering voor de zaterdag en de zondag blijft hetzelfde zoals deze in 2020 was.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie