Afbeelding
Nici Keil via Pixabay

Van Mossel Kia Dutch Open gaat door

3 juni 2021 om 14:55 Tennis

AMERSFOORT Alle ogen van de tenniswereld waren gericht op de organisatie van het Van Mossel Kia Dutch Open en de knoop is doorgehakt. De tweede editie van deze ATP Challenger vindt aankomende zomer plaats van 11 tot en met 18 juli bij tennisvereniging Alta in Amersfoort.

,,Dit is de eerste ATP Challenger in de buitenlucht dit jaar en het enige gravel toernooi, wij zijn hierdoor ook ontzettend blij en dankbaar dat wij dit kunnen en mogen organiseren in dit bijzondere jaar”, aldus Tom Nijssen, voormalig prof en toernooidirecteur. 

,,Door de schaarste van toernooien verwachten wij echt de top aan nationaal en internationaal tennis talent. Zo goed als zeker zullen Robin Haase, Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp, Jesper de Jong en Ryan Nijboer erbij zijn; het belooft echt een fantastisch toernooi te worden”, zegt Tom Nijssen. 

Na elf jaar keerde het Dutch Open in 2019 terug in Amersfoort, waar Mats Moraing het eerste toernooi op zijn naam heeft geschreven. In een zinderende finale won de bijna twee meter lange Duitser met 6-2, 3-6 en 6-3 van de Belg Kimmer Coppejans. 

In de dubbel wonnen de Finse Harri Heliovaara en Emil Ruusuvuori overtuigend van het duo Jesper de Jong en Ryan Nijboer. ,,Het was een prachtige tennisweek en deze gaan wij in 2021 weer voorzetten!” De kaartverkoop start halverwege juni op de website vanmosselkiadutchopen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie