Bovenduist: een geplande wijk met duizenden woningen.
Bovenduist: een geplande wijk met duizenden woningen. Gemeente Amersfoort

‘Bovenduist biedt kansen voor duizenden extra woningen’

3 juni 2021 om 13:26 Nieuwbouw

AMERSFOORT Er zijn te weinig, met name betaalbare woningen om aan de vraag te voldoen en dat speelt ook in Amersfoort. Ook alle plannen voor binnenstedelijke bouw komen volgens de gemeente bij elkaar opgeteld niet tot voldoende woningen. Om die reden start het college met de ontwikkeling van Bovenduist. Het laatste stuk van Vathorst dat nog niet ontwikkeld is. 

In deze wijk wil het college een duurzame wijk met circa drieduizend woningen realiseren in een groene omgeving, met ruimte voor recreatie en andere voorzieningen zoals sport, ruimte voor bedrijven en maatschappelijke voorzieningen.

Wethouder Roald van der Linde (Vathorst): ,,Er liggen in Bovenduist prachtige kansen voor een mooie nieuwe wijk met groen, recreatie en goede voorzieningen. De ontwikkeling van Bovenduist geeft Amersfoort de mogelijkheid om te voldoen aan de grote vraag naar woningen. Met het toevoegen van de nodige voorzieningen wordt de ontwikkeling van Vathorst hiermee op een goede manier afgerond en sluiten we aan bij de wens om een groeiende, duurzame en inclusieve stad te zijn.”

Bovenduist is de enige grote planlocatie in Amersfoort waar nog een mix tussen grondgebonden en gestapelde woningen kan worden gerealiseerd, met veel groen er omheen. Het college stelt daarom voor aan de gemeenteraad om in Bovenduist een mix tussen eengezins- en meergezinswoningen te realiseren, met behoud van de eigenheid van het buurtschap Zevenhuizen en respect voor het omliggend open landschap met zijn natuurwaarden.

De gemeenteraad buigt zich binnenkort onder meer over de vraag of er een concept ontwikkelkader kan worden opgesteld, samen met belanghebbenden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie