Afbeelding
Eigen foto

Educatietuin Rustenburg geopend door wethouder Kaya

1 juni 2021 om 13:41 Onderwijs

AMERSFOORT De educatietuin van de Amersfoortse Brede Combinatie-school Rustenburg is geopend door wethouder Koser Kaya. Kinderen van basisscholen de Kinderhof en de Windroos hielpen haar daarbij.

Naast gezellig, wordt de educatietuin, een initiatief van wijkbewoner Paul Liklikuwata, ook door de Kinderhof en de Windroos gebruikt als buitenlokaal, en na schooltijd door de BSO kinderen van SKA. Kinderen kunnen zo leren over biodiversiteit en duurzaamheid. De wethouder onthulde een kunstwerk waaraan alle kinderen van beide scholen hebben bijgedragen. Zij beschilderden hiervoor maar liefst vierhonderd houten schijfjes.

Renzo (5 jaar) kan er over vertellen: ,,We hebben een bijenhotel gebouwd, want dat is erg belangrijk voor de plantjes.” De grote meiden van de groepen 7 en 8 beamen dat. Zij vinden het wel ‘chill’ in de educatietuin. Zij hebben geholpen met bloembollen erin zetten, en de zaadjes gezaaid voor de moestuin. Toen de wethouder haar praatje deed, riepen de kinderen van een ander tafeltje dat ze ‘even om zich heen moet kijken, want er komt een vlinder langs!’

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie