Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Lenaert Nicasiusspeld voor Sonja Dijkslag-Slemmer

28 mei 2021 om 16:35 Maatschappelijk

AMERSFOORT Sonja Dijkslag-Slemmer, vrijwilligster van Het Pluspunt uit Kattenbroek en de PlusBus033, heeft vrijdagmiddag de Lenaert Nicasiusspeld ontvangen uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Ze ontving de gemeentelijke onderscheiding voor haar grote inzet voor ouderen.

Dijkslag zet zich in al jaren in voor mensen in haar omgeving. In de periode 1992 tot1999 werkte ze voor de Unie van Vrijwilligers. Eerst als koffie- en theeschenkster en later als teamleidster bij woonzorgcentrum Nijenstede. 

In 2006 startte zij als vrijwilligster bij de receptie in het Pluspunt in Kattenbroek. Zij deed de administratie, ondersteunde het restaurant en verzorgde diverse activiteiten.

Aansluitend raakte Dijkslag betrokken bij PlusBus033, waar ze verschillende administratieve werkzaamheden verricht. Daarnaast organiseert ze diverse sociale en culturele uitstapjes voor ouderen met de bus.

,,Mevrouw Dijkslag vervult een ambassadeursrol voor ouderen”, zegt Bolsius. ,,Zij spoort hen aan een uitstapje te maken met de PlusBus033 of zich hiervoor in te zetten. Door het organiseren van deze uitstapjes ontstaan er nieuwe vriendschappen en krijgen deelnemers de kans om even te ontsnappen uit hun dagelijkse omgeving. Zij doet haar vrijwilligerswerk al jaren met veel overgave en plezier”. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie