Anja Bakker, Cor Hessink, Merijn Elsäcker en Anja Kramer.
Anja Bakker, Cor Hessink, Merijn Elsäcker en Anja Kramer. Jan Carel van Dijk

Boeken vol historische plaatjes van Amersfoort worden uitgedeeld aan zorginstellingen

28 mei 2021 om 12:45 Maatschappelijk

AMERSFOORT De afgelopen maanden kon het winkelend publiek bij de PLUS-winkel op de Arnhemseweg sparen voor historische plaatjes, die uitgereikt werden bij de boodschappen. De actie werd een groot succes, mede door het boek dat erbij uitgegeven werd, samengesteld door de Amersfoortse historicus Jan Carel van Dijk. Maar er werd ook gespaard voor zorginstellingen, zodat ook ouderen van de boeken kunnen genieten. 

Er werd fanatiek geruild door menigeen, via Facebookpagina’s, via buurtapps, via Marktplaats of gewoon ouderwets in ieders eigen familie of netwerk. Daarnaast werden er drie ruildagen georganiseerd in de Mannenzaal, om iedereen te helpen hun boek vol te krijgen. Vanuit die ruildagen kwam het idee opzetten bij Anja Kramer en Anja Bakker (beheerderMannenzaal) om door te blijven sparen voor zorg- en verpleeginstellingen in Amersfoort. 

HERINNERINGEN Deze week werd door de manager van de PLUS, dhr. Merijn van Elsäcker, symbolisch een paar boeken uitgereikt aan de heer Cor Hessink, bewoner van het St. Pieters & Bloklands Gasthuis. ,,De heer Hessink staat symbool voor de meer dan 180 boeken die we verzameld hebben voor alle zorginstellingen in onze stad en die we de komende week gaan uitdelen”, licht Anja Bakker toe. ,,Het boek is een prachtig verzamelwerk van de Amersfoortse geschiedenis en geeft een heel goed beeld van de historie van onze mooie stad. We gunden het de oudste bewoners van onze stad ook om hiervan te genieten en het brengt waarschijnlijk allerlei herinneringen terug aan vroeger, waar ze gewoond of gewerkt hebben”. 

OLIEVLEK Anja Kramer vult haar aan: ,,We begonnen met het idee dat we twintig boeken konden vullen, maar door de hulp van vele vrijwilligers die voor ons gespaard hebben en omdat de PLUS alles wat overbleef na de actie aan ons heeft gedoneerd, zitten we nu al op zo’n 180 boeken die we kunnen gaan uitdelen. Het werd een olievlek die maar bleef groeien. Er hebben heel veel mensen hun dubbele plaatjes gedoneerd of boeken zitten inplakken voor ons en die zijn we heel dankbaar, want zonder hen hadden we niet zo’n mooi resultaat gehaald.”

Zorginstellingen die nog niet benaderd zijn door beide dames, maar graag voor een boek in aanmerking willen komen, kunnen zich nog aanmelden via het emailadres: info@mannenzaal.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie