Afbeelding
PR

Kunstroute Hoogland wordt Vensterroute

29 mei 2021 om 07:38 Kunst

AMERSFOORT Kunstroute Hoogland houdt in het weekend van 5 en 6 juni (11.00-17.00 uur) een Vensterroute langs vele ramen bij woonhuizen en winkels in Hoogland. De huidige coronatijd noopte de organisatie om de jaarlijkse kunstroute op deze wijze te organiseren. 

Een manier om de benen te strekken en te zien wat kunstenaars zoal in de afgelopen maanden gemaakt hebben. Zo staan op dit moment al een aantal schildersezels te pronken in de voormalige winkel Heek op de Kraailandhof.

ZEVENTIEN KUNSTENAARS Sylvia Slangen is sinds 2019 de nieuwe voorzitster van deze organisatie: ,,Ik volgde schilderlessen bij de Hooglandse kunstenares Ruth Jütte. Zij is betrokken bij de Kunstroute in Hoogland en toen raakte ik door haar enthousiasme er ook bij betrokken.”
Na een oproep meldden zich voor dit jaar zeventien kunstenaars aan, vooral uit Hoogland. Zij zullen hun werk in hun eigen vensters of voortuinen tonen. Daarnaast zijn er nog een aantal gastexposanten. ,,Ik kan niet in één woord samenvatten wat het gaat worden, want het is heel divers.”

PORTRETKUNST Slangen schildert zelf ook en heeft een voorliefde voor portretkunst. ,,Voor mij zegt portretschilderen iets over kijken naar mensen en het doorgronden van karakters. Daarnaast houd ik ook heel erg van kunstgeschiedenis. In het maken van een portret komt alles samen. Het zegt ook iets over jezelf. Vaak zie je er in wie het portret geschilderd heeft. Dit viel mij vooral op in een cursus, waarbij de deelnemers dezelfde persoon moesten schilderen. Ik haalde de makers er zo uit.” 

,,De Vensterroute begint bij jezelf, want een geïnteresseerde kan overal instappen waar hij of zij wilt. Je kunt het zo kort en zo lang maken als je wilt. Deze editie van de Vensterroute is in de kom van Hoogland.”

Een kaart met de route is hier te vinden.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie