Bernhard, Elène en Marius proosten op de opening van de nieuwe online kunstgalerie op de Vita Nova in de Eem
Bernhard, Elène en Marius proosten op de opening van de nieuwe online kunstgalerie op de Vita Nova in de Eem Charlotte Geertsema

Nieuwe online galerie verlaagt drempel voor kunstliefhebbers

26 mei 2021 om 21:44 Kunst Deel je nieuws

Drie ambitieuze Amersfoorters maken kunst toegankelijk voor breed publiek

Galerie Lennie mikt op kopers die interieur willen aankleden met unieke kunst

Werken van eerste 7 erkende kunstenaars vanaf 26 mei online 

Op 26 mei opende galerie Lennie haar virtuele ‘deuren.’ Lennie is een online kunstgalerie die zich richt op kopers die hun interieur willen aankleden met unieke kunst. De galerie biedt een platform aan een selecte groep van circa 7 kunstenaars. 

Kunst met een verhaal
“We willen het aanbod bewust beperkt houden en hebben daarom een zorgvuldige selectie gemaakt,” zegt Elène Geertsema, die samen met haar man Bernhard en zijn broer Marius de galerie heeft opgericht. “We vinden het belangrijk om het verhaal van de kunstenaar en het verhaal achter zijn of haar werk te vertellen. Via de website en Instagram kun je de kunstenaar en zijn of haar ontwikkeling blijven volgen. Zo wordt een unieke kunstwerk van een autonome kunstenaar een aankoop met een doorlopend verhaal waar je blijvend van kunt genieten.”

Voor minder ervaren kunstliefhebbers
De ouders van Bernhard en Marius verzamelen kunst, het is hen met de paplepel ingegoten. Maar voor veel mensen is de drempel om een galerie binnen te stappen vaak hoog, aldus Marius: “Vooral minder ervaren kunstliefhebbers duiken niet één-twee-drie een galerie in. Een online galerie kan die drempel wegnemen. Dat biedt nieuwe mogelijkheden voor mensen die weinig ervaring met kunst hebben maar wel graag hun interieur willen aankleden met unieke kunstwerken.”

Erkende kunstenaars

Galerie Lennie werkt hoofdzakelijk met kunstenaars die een erkende kunstopleiding hebben afgerond. De galerie biedt geen peperdure pop-art van Jeff Koons of Damien Hirst, maar interessant en divers werk van eigen bodem. Volgens Bernhard is een kunstwerk kopen iets persoonlijks: “Het geeft uitdrukking aan je smaak, interesse en aan een connectie die je voelt met een werk of een kunstenaar. Het is iets waarmee je blijk geeft van je eigen identiteit. Dat is niet zo als je een poster van de Brooklyn Bridge van de Ikea koopt.” 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
 

Galerie Lennie

hello@galerielennie.nl 

06-83273514
galerielennie.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie